Israel nektet innreise

OPPGITT: Astrid Eriksen (Tvibit), ordfører Arild Hausberg og Ingrid Evertsen venter fortsatt i Israel. Nå haster det, får de ikke innreise før kl. 09 i morgen tidlig, må de reise hjem med uforetttet sak.

OPPGITT: Astrid Eriksen (Tvibit), ordfører Arild Hausberg og Ingrid Evertsen venter fortsatt i Israel. Nå haster det, får de ikke innreise før kl. 09 i morgen tidlig, må de reise hjem med uforetttet sak. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Tromsøs ærend, ikke humanitært nok for Israel

DEL

I kveld kom det endelige avslaget. Besøket til proteseverkstedet i Gaza var ikke humanitært nok, for Israel, heter det i begrunnelsen fra Israleske myndigheter.

­ Dette er svært oppsiktsvekkende. Et folk med tusenvis av skadde vil få millioner av oss for å komme på beina. Vi skulle snakke med dem for å målrette den videre hjelpen enda bedre. Vi opplever dette som at Israel skal pine folket i?Gaza videre. Hjelpen skal være på Israels premisser, ikke på humanismens grunnlag. Utrolig at verdensssamfunnet bare sitter og ser at dette skjer, skriver ordfører Arild Hausberg i en tekstmelding til Nordlys. han mener folket i Gaza seigpines og han mener det lover dårlig for gjenoppbyggingen av Gaza.

LES MER: Venter i det uvisse

Tromsø-delegasjonen med ordføreren, Ingrid Evertsen og Astrid Eriksen beklager at de ikke fikk gjennomført ærende sitt; personlig å overbringe 3,5 millioner innsamlede kroner til proteseverkstedet i Gaza. Avslaget kom fra høyeste hold, og vi har ingen ankemuligheter, skriver Hausberg i tekstmeldingen.

Artikkeltags