Gå til sidens hovedinnhold

– Israel må stilles til ansvar for forbrytelser

Artikkelen er over 12 år gammel

300 i fakkeltog i Tromsø.

– Israel må stilles til ansvar for forbrytelser og regjeringen må komme med en kraftigere fordømmelse av Israels krigspolitikk.

Det krever Line Hoaas, medlem i Norsk Folkehjelps internasjonale utvalg. Under en appell på Stortorget i Tromsø i dag rettet hun skarp kritikk mot politiske ledere som overgår hverandre i "tannløs fordømmelse av voldsbruken".

– Det pågår en massakre av sivile på Gaza-stripa!. Ifølge våre lokalt ansatte rapporteres det nå om over 800 drepte og over 3000 skadde.

Norsk Folkehjelp krever nå at regjeringen presser på for å få en internasjonal undersøkelseskommisjon som kartlegger Israels folkerettsbrudd.

Ny sang fra Ragnar Olsen

– De rette personene må stilles til ansvar. Palestinerne er de okkuperte og Israel er okkupanten. Rakettene fra Gaza kan ikke forsvares, men det er ingen forholdsmessighet i den voldsomme bombingen fra Israels side, sier Hoaas.

300 mennesker deltok i fakkeltog gjennom Storgata i Tromsø i formiddag. Politiet fulgte den fredelige demonstrasjonen med kjøretøy foran og bak toget.

På Stortorget holdt Astrid Eriksen, leder i vennskapsbyprosjektet Tromsø-Gaza på Tvibit, en appell og koret Nordaførr sang. Ragnar Olsen framførte sin nyskrevne vise "Julebrev til Gaza".