Gå til sidens hovedinnhold

Isfront om ishallen

Artikkelen er over 11 år gammel

Vibeke Ek (Ap) var tydelig forbannet på partikollega Kjell Robertsen etter at han påførte henne et solid politisk nederlag. Sjekk hva ishallen skal hete.

Vraket "Flaket". Nå skal hallen hete Tromsø ishall

– Jeg registrerer at vi i Ap sprekker så det ljomer. Enkelte representanter ikke følger spillereglene, og står ikke for det de har sagt tidligere, sier Vibeke Ek, og rister oppgitt på hodet.

Enstemming gruppe

I forrige uke var nemlig en enstemmig Ap-gruppe enig om at den nye ishallen i Tromsø skulle hete Isflaket. Og ettersom Ap har rent flertall i kulturkomiteen, var saken i realiteten avgjort. Vibeke Ek og Magnar Nilssen fortalte om dette i Nordlys.

Men da saken skulle opp til votering tirsdag valgte Kjell Robertsen å bryte ut og stemte for Fremskrittspartiets forslag. Med en stemmes overvekt ble navnet på den nye hallen «Tromsø ishall».

Ville ha med "Tromsø"

– Jeg synes det er greit å ha Tromsø med i navnet, sier Kjell Robertsen.

Han brydde seg ikke om at han påførte sin sjef et nederlag.

– Jeg må da få lov til å stemme som jeg vil. Og jeg synes Tromsø ishall er et bedre navn enn Isflaket. Men egentlig er dette en fillesak, sier han.

– Skjemte oss ut

Magnar Nilssen av også svært misfornøyd med Robertsen.

– Han er selvsagt i sin fulle rett til å mene hva han vil om navnet, men han kunne fortalt om dette før. Vi har hatt en grundig behandling i partiet, uten at dette har blitt nevnt i det hele tatt. Så kommer dette fullstendig overraskende på alle under avstemninga. Det er litt spesielt, sier Nilssen.

- Skjemt oss ut

I en pause gikk han bort til Kjell Robertsen, la armen rundt skuldra hans og sa:

– Nå har du virkelig skjemt oss ut.

Men det ville ikke Robertsen være med på.

– Jeg synes Tromsø ishall er et bedre navn, gjentok han.

Og han fikk det som han ville.