Lisbeth tok fem VM-medaljer på én og samme uke!

IMPONERTE: Lisbeth Maurstad (tv) fra Tromsø tok ett gull, tre sølv og en bronse under VM i vintersvømming i Tallinn denne uken.

IMPONERTE: Lisbeth Maurstad (tv) fra Tromsø tok ett gull, tre sølv og en bronse under VM i vintersvømming i Tallinn denne uken. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– Jeg bøyer meg i støvet.

DEL

– Jeg er overrasket over at så mange faktisk driver med denne kalde idretten. Her er det over 1500 deltakere fra 40 nasjoner.

Det sier Egil Pettersen, som selv er blitt frelst av issvømming. Badeforeningen Ishud fra Tromsø stilte sterkt med 17 deltakere under VM i vintersvømming i Tallinn som gikk av stabelen 6.-10. mars.

– Totalt var det 21 nordmenn med. Vi har hatt det så gøy, det har vært en fest, sier Pettersen, som har drevet med idretten i overkant av ett år.

Han ble hekta på svømmingen etter en kald februardag i fjor da han deltok på worldcup utenfor Manchester der han kapret tredjeplassen.

– Det var inspirerende og ga mersmak, selv om det bør nevnes at det bare var tre deltakere i klassen min, sier han og ler.

17 deltakere: 17 tromsøværinger har deltatt i VM i vintersvømming i Talinn.

17 deltakere: 17 tromsøværinger har deltatt i VM i vintersvømming i Talinn. Foto:

Sammen med kona Eva og resten av Ishud er TV2-nestoren i nord ofte å se i Telegrafbukta på fredagskvelder.

– Der er det som regel to plussgrader i vannet, og 15 effektive minusgrader på overflaten. Det er ganske behagelig, og folk tenker nok at det er kaldere enn det er, sier han.

I Tallinn var vanntemperaturen på 0,2 grader, mens det i lufta var -8 de første dagene.

– Jeg synes det er varmere i Telegrafbukta.

Mesterskapet ble gjennomført i havna i Tallinn.

– På lørdag var det minusgrader i lufta, og da måtte arrangørene bruke hover får å få opp is av vannet. Da VM ble arrangert i Russland for noen år siden var det så kaldt at svømmerne kuttet seg opp på isflak, så det sier litt om temperaturene. Men det er veldig morsomt!

Imponert over Maurstad

– Vi i Ishud kan ikke bli noe annet enn imponert over Lisbeth Maurstad. Her er nivået høyt, og det er svømmere som er ekstremt gode. Tidene tilsier ikke at det svømmes i så kaldt vann. Lisbeth er 55 år og har virkelig hevdet seg i toppen. Hun har tatt ett gull, tre sølv og en bronse. Jeg bøyer meg i støvet, sier Pettersen.

Russland og Finland stiller med flest deltakere, og Pettersen har en mistanke om at klimaet til nabolandene har vært avgjørende.

– Der er det jo lang tradisjon for vintersvømming. Jeg er overrasket over hvor mange som faktisk driver med dette, men her er det over 1500 deltakere fra 40 nasjoner, sier han og anbefaler alle å teste det ut.

.

STAFETT: Stolt teamkaptein Egil Pettersen etter 4x25 meter bryststafett. Fra venstre Hilde Toften, Eva Pettersen
og ankermann Bjørn Morten Galåen.

STAFETT: Stolt teamkaptein Egil Pettersen etter 4x25 meter bryststafett. Fra venstre Hilde Toften, Eva Pettersen og ankermann Bjørn Morten Galåen. Foto:

– Vi har hytte på Rostadvatnet, og Eva har svømt mellom isflakene der om vinteren i mange år. Jeg fikk etter hvert lyst å teste det ut selv. Nå kan jeg si meg svært fornøyd med en 27.-plass i 25 meter bryst i VM. Det er det ikke mange tromsøværinger som har, sier han og smiler.

Pettersen svømte stafetten 4x25 meter brystsvømming med Hilde Toften, Eva Pettersen og ankermann Bjørn Morten Galåen. Det var over 100 deltakende stafettlag og de kom på plass nr. 54.

– Lisbeth Maurstad svømte også stafett, sammen med ektemannen Bjørn Gundersen og svogeren Per Christian Gundersen. De kom på 17-plass i bryststafetten.

På lørdag var det duket for avslutningsfest før Ishud vender hjem til Tromsø - og Telegrafbukta - igjen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken