I helgen åpnet legofestivalen på vitensenteret i Tromsø, og fram til 7. april skal barn og unge hver dag, boltre seg i lassene med lego som nå er stasjonert på vitensenteret.

– Hver dag fra 11 til 16 har vi åpent, og vi legger ingen hindringer, men alle som er med i konkurransen kan vinne flotte legopremier, sier Mona Holmø, pedagog på vitensenteret.

Vårin Kollnes (10), bygget det aller første legohuset.

– Jeg har sett på premiene og de er skikkelig fine, smiler jenta.

– Jeg skulle gjerne ønske det alltid var så mye lego her, legger hun til.

Men etter barna har boltret seg, er det studentene og de voksnes tur.

– Temaet er Tromsø sentrum og onsdag etter påske, har vi kveldsarrangement for studentene som da skal få bygge i lego, framtidens studentboliger og dagen etter det, er det åpent for andre voksne.?Det blir alkoholservering da og vi håper det skal bli moro.?Vi skal ta bilder av alt som bygges og håper det kulminerer i en utstilling på rådhuset, smiler Holmø.

Brikkelauget er også til stede og bygger opp en egen fiktiv by, men Øyvind Steinnes har også tatt for seg arkitektoniske perler fra Ishavsbyen.

– Jeg holder på med Kirkegata 16 nå. Jeg har brukt 7.000 brikker og ca. 300 timer på å ferdigstille det. Det krever mye planlegging, men det som er moro er jo nå som man får vist fram det man har gjort for ungene, smiler Steinnes.

Tar man turen innom vitensenteret fram til 7. april vi man også få sett Ishavskatedralen i lego og mye annet spennende.

– Det er for ungene først og fremst, men også de voksne, sier Mona Holmø.