Ordfører i Tromsø, Arild Hausberg inviterer den unge sjakkspilleren Magnus Carlsen til lunsj, skulle han ta turen til Tromsø under Arctic Chess Challenge i august.

- Det er med stor interesse og beundring vi i Tromsø har fulgt din kamp mot den øvrige verdenseliten. At du vant denne siste turneringen og dermed rankes som nr 2 i verden er fantastisk, skriver ordføreren i brevet.

Carlsen har nettopp kommet hjem ubeseiret fra Aerosvit-turneringen i Ukraina, og overrasket alle eksperter enda en gang.

Nå jakter 17-åringen fra Bærum på førsteplassen på verdensrankingen. En slik posisjon hadde ikke sjakklegendene Bobby Fischer og Garri Kasparov i like ung alder, skriver NTB.

I Aerosvit-turneringen vant Carlsen fem partier og de seks øvrige endte med remis (uavgjort). Med noen flere seire i den turneringen ville han passert førsteplasserte Anand fra India på verdensrankingen.

- Den største idrettsbragd landet har opplevd.

Hausberg er imponert over at unge Carlsen (17) er rangert som nummer to i verden - i en gren med over 500 millioner aktive utøvere.

- Det betyr at du med dine 17 unge år må være i nærheten av den største idretts- og kompetansebragd dette landet har opplevd. Vårt behov for å markedsføre Norge som sjakknasjon samt Tromsø som god kandidat til SjakkOL2014, får velsignet god markedsføring med din innsats.