I dag kaster Tromsø inn det siste de har for å skaffe seg Sjakk-OL til Ishavsbyen i 2014. Kulturminister Anniken Huitfeldt sammen med ordfører Arild Hausberg entret i dag spillehallen hvor lag fra 150 nasjoner gjør opp om hvem som skal vinne OL-tittelen i sjakk.

- Viktig arrangement

Men spillet dreier seg ikke om sjakkparti for arrangørene fra Tromsø, men om å vinne den internasjonal kongressen som går parallelt med turneringen.

- Dette er et viktig arrangement for Norge, sier kulturministeren som selv har lagt turen ut på de sibirske stepper i kampen om at Tromsø skal kunne være vertsby om fire år.

Nervøs stemning

Dagen før avgjørelsen fattes av delegatene fra hele verden, så er stemningen spent i den norske leiren.

- Jeg er råspent. Dette har vi jobbet med i fire år for å få til Tromsø og dermed så er dette spennende dager og timer, sier ordfører Arild Hausberg.

Sammen med kulturministeren, styreleder Herman Kristoffersen, Roar Dons og en rekke ledende skikkelser fra det norske sjakkmiljøet kjemper de nå en knallhard kamp om stemmer på lørdagens kongress.

Ingen av dem tør spå noe som helst før beslutningen fattes.

Superstjernen Magnus

- Vi tror at vi har mesteparten av stemmene til Europa og Asia, så får vi se hvordan dette ender til syvende og sist, sier Morten Sand som er internasjonal rådgiver i organisasjonskomiteen for Tromsø 2014.

Det norske laget i Sjakk OL ledes an av den unge sjakkmesteren Magnus Carlsen og han behandles nesten som en superstjerne i sjakkgale Russland.