Innfører vestforbud for alle

Bildet er fra en tidligere MC-parade i Tromsø.

Bildet er fra en tidligere MC-parade i Tromsø. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Arrangørene bak Motorsykkelens dag lei av Hells Angels-fokus.

DEL

Neste lørdag arrangeres Motorsykkelens dag i Tromsø sentrum. Det skal man ikke ta som en selvfølge.

– I fjor var vi helt sjokkerte over fokuset som var i mediedekninga av Motorsykkelens dag. Det var ingenting om hva dagen handler om. Kun HA. Dagen ble noe helt annet. Etterpå vurderte vi om vi i det hele tatt skulle fortsette med dette. Men så har vi en gjeng ildsjeler som jobber med dette, nesten året rundt. Og i år tester vi ut noen nye grep, sier talsmann Geir Evanger.

I fjor ønsket ikke politiet å hjelpe til i MC-paraden så lenge Hells Angels kunne være med.

De lokale klubbene ønsket ikke å stenge ute noen, dermed var det fritt fram for alle.

Politiet uteble, og som et resultat ble den tradisjonelle paraden fra Vekta i Tromsdalen til Storgata oppstykket på grunn av at deltakerne ikke lengre var unntatt trafikkreglene.

Veldedig formål

– MC-rådet i Tromsø har bestemt seg for å teste noe nytt i år. De har bestemt at man skal prøve med vestforbud, slik at man ikke viser klubbtilhørighet. Vi håper selvfølgelig at alle overholder dette. Politiet har som følge av dette sagt at de gjerne hjelper oss i paraden i år, sier Evanger. Han håper nå på en MC-dag der fokuset er på en fin parade, flotte sykler i Storgata, og ikke minst et godt bidrag til et veldedig formål på slutten av dagen.

– Det er ikke alle som vet det, men det er slik at vi alltid donerer alt av overskudd til et veldedig formål. Blant annet har Ambulansetjenesten fått, Fontenehuset og Kirkens Bymisjon også. I år lager vi et fond for trafikkskadde motorsyklister i Troms. Der kan man søke om midler hvis man har behov, sier Evanger.

Kan ikke nektes

Rundt 300 motorsyklister deltar på Motorsykkelens dag. Svært mange frivillige er i sving. Evanger håper på mange nysgjerrige, motorinteresserte mennesker i byen neste lørdag.

– Blant annet gjør vi mye i forbindelse med sikkerhet, for eksempel med tanke på sikring av barn.

– Men hva med dem som er bekymret for bråk med tanke på HA?

– De kommer aldri til å skape bråk. Aldri. Enkeltpersoner finner man overalt, i alle miljøer. Også i HA.

– Så HA kan delta, de også? Dog uten vester?

– Vi kan ikke nekte personer å delta, det er ikke mulig. Ikke skjønner jeg hvorfor man skal gjøre det heller.

Evanger sier at vestforbudet skal evalueres etter endt motorsykkeldag.

– Mulig noen synes det er dumt? Vi får se hvordan det fungerer. Personlig mener jeg det er dumt. Det blir det samme som å nekte folk å gå i bunad. Men det er ikke så viktig. Det viktige for meg er at vi kjører i paraden, viser fram syklene, og at det kommer masse glade folk som legger igjen masse penger. Det er helt fantastisk å kunne gi penger til folk som virkelig trenger det.

Evanger legger til en siste ting.

– For dem som er nysgjerrige, så har vi en fest på slutten av dagen i lokalene til Tromsø Motorsykkelklubb. Her blir det grilling, god musikk, og alle er velkomne.

Artikkeltags