Ingulf løp maraton da terrorbomber rammet

Ingulf Nordahl fra Sortland i gatene i Boston nooen timer etter terroraksjonen.

Ingulf Nordahl fra Sortland i gatene i Boston nooen timer etter terroraksjonen. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

- Jeg er fortsatt litt skjelven når jeg ser TV-bildene med blod over alt, sier Ingulf Nordahl (43) fra Sortland.

DEL

Ingulf Nordahl (43) fra Sortland i Vesterålen var en av 30 nordmenn som deltok på maratonløpet i Boston, som ble utsatt for et terrorangrep i går.

Tre personer ble drept, og 144 personer skadet av de to bombene som gikk av langs løypa. Nordahl kom i mål 30 minutt for detonasjonen, og var kommet seg til hotellet da dramaet begynte 100 meter nedi gata.

- Det er egentlig bare tilfeldigheter som gjør at jeg ikke var i området hvor bombene gikk av, forteller Nordahl på telefon fra Boston.

Slagmark

Til daglig jobber han som dommerfullmektig ved Kristiansand tingrett, og hadde tatt turen til Boston for å delta i det tradisjonsrike løpet.

Til tross for at det gikk bra med 43-åringen, er han preget av opplevelsen.

- Det er klart at man gjør seg noen tanker når stedet jeg var for få minutter siden, har blitt gjort om til en slagmark, sier han og fortsetter:

- Jeg er fortsatt litt skjelven når jeg ser TV-bildene med blod over alt, og uskyldige folk som har mistet både armer og bein. Jeg tenker jo at jeg kunne vært en av dem.

Det befant seg en stor mengde jublende tilskuere i gata da de to eksplosjonene inntraff vel fire timer etter startsignalet for maratonløpet.

Totalt var det over 23 000 påmeldte til Boston Marathon. I tillegg var gatene var fulle av mennesker, på det som er en offentlig fridag i Boston.

- Det var kaos i byen og det hele minnet om en krigssone med pansrede kjøretøy og tungt bevæpnet politi og militær, forteller vesterålingen.

Udetonerte bomber

Det ble også funnet tre udetonerte bomber i målområdet i Boylston street like ved Copley square i delstatshovedstaden i Massachusetts. Disse ble uskadeliggjort av politiets bombegruppe.

I frykt for at flere bomber skulle fjernutløses ble mobilnettet i byen slått av.

- Jeg fikk tidlig kontakt med mine nærmeste hjemme i Norge gjennom sosiale medier, og fikk gitt beskjed om at det sto bra til med meg, forteller Nordahl.

Folk har fått beskjed om å holde seg innendørs på grunn av muligheter for nye eksplosjoner. Nordahl savner informasjon, utover det han får gjennom TV og forteller om en stor rykteflom.

Samtidig har han latt seg imponere av amerikanernes beredskapstjeneste.

Bekymret for konsekvensene

Seint tirsdag kveld, norsk tid, skal han i utgangspunktet fly tilbake til Norge.

- Jeg må bare krysse fingrene for at flytrafikken går som normalt.

Nordahl er en ivrig maratonløper og har tidligere deltatt på store arrangementer i London, Berlin og Chicago. Nå frykter han at terroraksjonen kan få konsekvenser for framtidige arrangementer.

- Det er synd om idrettsarrangementer må arrangeres innenfor en sikkerhetssone, eller innendørs på en løpebane. Det vil ikke bli det samme, sier han.

- Men sikkerheten må komme først. Dessverre kan man bare redusere faren, og ikke eliminere den.

Artikkeltags