Ingen strømbrudd så langt for Troms Kraft

UTKOBLING? Statnett vurderer sonevise utkoblinger i Nordland, Troms og Finnmark fordi en kraftlinje mellom Ofoten og Kvandal har falt ut.

UTKOBLING? Statnett vurderer sonevise utkoblinger i Nordland, Troms og Finnmark fordi en kraftlinje mellom Ofoten og Kvandal har falt ut. Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

Men flere byer lenger sør ble rammet.

DEL

Narvik, Harstad, Andøy, Lofoten og Vesterålen blir mørklagt mellom klokken 8 og 10 torsdag på grunn av belastning i nettet, opplyste Statnett torsdag morgen.

«Det var onsdag formiddag at det oppstod brudd på en strømførende linje på kraftledningen noen kilometer sør for Bjerkvik. Kulden i Nord-Norge fører til svært høyt strømforbruk, og det er derfor lite ledig kapasitet i nettet og i kraftverkene i landsdelen», skriver Statnett i en pressemelding.

Statoil bidro i Finnmark

De melder at Statoils gasskraftverk på Melkøya onsdag kveld leverte 20 MW, eller nærmere 10 prosent, av sin kapasitet for å sikre strømforsyningen i Finnmark.

Også Troms Kraft sendte ut beskjed til sine kunder i går der de ba folk om å spare på strømmen på grunn av kabelbrudd mellom Ofoten og Kvandal.

Tromsø kommune var en av kundene som tok oppfordringen onsdag.

De varslet da i en pressemelding at de ville gå gjennom sine bygninger og redusere strømforbruket der det kan reduseres. I tillegg vurderer de å slukke lysløyper og gatelys.

Kommunen er i dialog med Troms Kraft om å ta hensyn til institusjonsbygg hvis strømmen må stenges. I tillegg har Brann- og redning gått gjennom sine rutiner. Med sine brannbiler og mobile nødaggregat kan de produsere strøm til seks steder samtidig.

Troms Kraft uten strømbrudd

Ifølge Troms Krafts feilmeldingstelefon er det ikke registrert strømbrudd i noen av de fire geografiske områdene de deler inn nettet i.

Hverken i sone 1 (Tromsø, Karlsøy), sone 2 (Balsfjord, Storfjord, Lyngen), sone 3 (Senja, Lenvik) eller sone 4 (Indre Troms/Midt-Troms) er det meldt om strømbrudd.

PS! Er du rammet av strømbrudd? Tips oss!

Tips Oss
TLF 77610500 SMS/MMS 2470 kode NORDLYS Epost tips@nordlys.no

Artikkeltags