I juli falt fireåringen 37 meter fra brua. Nå er han tilbake i barnehagen.

HØYT FALL: Fireåringen ble påkjørt og falt i havet omtrent fra midten av Andøybrua, et fall på 37 meter. Nå er gutten utskrevet fra sykehuset og skal være i fin form. Foto: Ola Bjerrang

HØYT FALL: Fireåringen ble påkjørt og falt i havet omtrent fra midten av Andøybrua, et fall på 37 meter. Nå er gutten utskrevet fra sykehuset og skal være i fin form. Foto: Ola Bjerrang

Artikkelen er over 8 år gammel

- Det er helt fantastisk.

DEL

Det er ordfører Geir-Inge Sivertsen i Lenvik kommune, som er nær bekjent av familien, som opplyser dette til Nordlys.

- Gutten er på føttene igjen. Han er i barnehagen, og alt går bra med han. Det er helt fantastisk, sier Sivertsen.

LES MER: - Det skulle ikke være mulig å overleve noe slikt

Dramatisk ulykke

Det var den 20. juli at den dramatiske ulykken skjedde. 4-åringen sto sammen med sin far på Andøybrua, som går mellom Risøyhamn og Hinnøya. 4-åringen rev seg løs fra farens hånd og gikk ut i veibanen.Der ble han påkjørt av en bil og kastet over rekkverket på brua. Ulykken skjedde omtrent midt på brua, og fallet ned i havet var på hele 37 meter.

Faren klarte å redde gutten opp av vannet etter å ha sprunget ned av brua og kommet seg ut i en båt. Ifølge politiet tok det sju-åtte minutter fra gutten falt i havet til han ble dratt om bord i båten. Fireåringen ble deretter fløyet til Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN).

Skadeomfanget ble karakterisert som alvorlig. Også noen dager seinere ble tilstanden beskrevet som alvorlig, men stabil. Men så begynte det å bedre seg, og det må etter hvert ha gått raskt framover.

LES MER: Gutten (4) viser tegn til bedring

- Gutten har fått behandling, og er skrevet ut, får Nordlys bekreftet fra kommunikasjonssenteret på UNN.

Noen ytterligere kommentarer ønsker ikke sykehuset å gi av hensyn til taushetsplikten.

Unngår varige skader

Ifølge Sivertsen ser det imidlertid veldig bra ut for fireåringen. Han skal ha blitt påført bruddskader, men ligger an til å bli helt frisk igjen.

- Han kommer fra det uten varige mén. Du snakker om å ha hell i uhell, sier Sivertsen.

- Dette høres nesten ut som et mirakel?

- Ja, det er en helt utrolig historie. Verken du eller jeg hadde overlevd dette. Så når dette går bra, er det helt fantastisk, sier ordfører Geir-Inge Sivertsen.

Artikkeltags