I flere år har beboerne kjempet mot utbyggeren av deres hjem - i dag fikk de 1,3 millioner i erstatning

STERK I TROEN: Styreleder i sameiet Pir 2 på Tomasjord i Tromsø, gjør seg klar for en ny rettsrunde med utbyggeren Eiendomsgruppen Nord-Norge.

STERK I TROEN: Styreleder i sameiet Pir 2 på Tomasjord i Tromsø, gjør seg klar for en ny rettsrunde med utbyggeren Eiendomsgruppen Nord-Norge. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Utbyggeren har allerede bestemt seg for å anke.

DEL

Nord-Troms tingrett har tilkjent beboerne i sameiet Pir 2 på Tomasjord en erstatning på til sammen 1,3 millioner kroner. Det melder iTromsø.

Beboerne på Tomasjord valgte å ta saken til retten etter at utbyggeren, Eiendomsgruppen Nord-Norge, ikke vil vedkjenne seg ansvar for feil og mangler ved borettslaget.

Oddmund Enoksen representerer Eiendomsgruppen Nord-Norge i saken. Han bekrefter allerede timer etter dommen ble kjent, at den vil bli anket.

- Jeg kan bekrefte at Eiendomsgruppen allerede har bestemt seg for å anke, sier Enoksen til Nordlys.

- Styrket i troen

Det er en nyhet som ikke helt klarer å ødelegge den gode stemningen blant sameiets beboere.

- Troen på at vi har en god sak, på at vi har rett, er styrket, sier styreleder Gunhild Johansen.

- Dommen er riktig på alle punkter og er i tråd med de faktiske forhold.

Pir 2 ble ferdigstilt tilbake i 2005. Allerede den gang ble det oppdaget store mangler ved konstruksjonen, ifølge styrelederen for sameiet.

Det største stridsspørsmålet dreier seg riktignok om vannlekkasjer i leilighetene. Flere beboere har opplevd å få vann inn i lelighetene via listverk, hevder styreleder Johansen.

- Det er det viktigste punktet i saken. Det skal ikke renne vann gjennom skøytene og listene på et tak. For oss sier det seg selv, sier hun.

- Jeg er overrasket over at en utbygger vil være bekjent av å bygge hus som dette.

- Jeg er overrasket

Advokat Enoksen sier seg enig i at spørsmålet om vannlekkasjene er viktig i saken. Store deler av de 1,3 millionene tingretten mener sameiet på Tomasjord er berettiget til, beror seg nemlig på vannskader.

- Vi mener at retten tar feil, når den har lagt til grunn at det er mangler ved taket. Beregningene på over 800.000 kroner, det er vi totalt uenig i. Det spesielle er at retten har fastsatt en sum som er høyere enn det som er oppgitt av sameiet, sier Enoksen.

- Er du overrasket over dommen?

- Jeg er overrasket, ja. Spesielt fordi de har valgt å fastsette et langt større prisavslag enn foreslått.

Enoksen legger til at han mener retten har rotet til beregningene sine.

- De har gjort feil i prisberegningene, og har blant annet beregnet doble kostnader for utbedring av mangler og beregnet dobbel moms på disse, sier advokaten.

- Beklagelig at de vil fortsette

Beboerne på Tomasjord gjør seg nå klar for en ny rettsrunde, denne gangen i lagmannstretten.

- For oss er det ikke først og fremst prinsippet som gjør at vi kjemper for å få prisavslag. Når byggeieren går ut og forsvarer at vi må stå og samle opp vann på kjøkkenet, så er det det som er vårt hovedproblem, sier Johansen.

- Men samtidig er det jo et viktig prinsipp. Det er utrolig at ikke utbygger tar ansvar for sine feil, og at de faktisk vil være bekjent å bygge hus som de har gjort.

Styrelederen legger til at hun håper Eiendomsgruppen velger å ikke anke.

- Det er beklagelig at de vil utsette oss for en ny runde i retten. Men vi kjenner jo disse folka. Vi vet at de ikke gir seg.

LES MER: I flere år har beboerne kjempet mot utbyggeren av deres hjem - i dag fikk de 1,3 millioner i erstatning

Artikkeltags