Gå til sidens hovedinnhold

I det bussen begynner å skli bakover, faller mannen og blir liggende i veien

Artikkelen er over 7 år gammel

Dramatikk i Tromsø sent lørdag kveld.

Like før klokken 2200 mottok politiet melding om at en buss fra Nobina hadde sklidd på det glatte føret og kollidert inn i et trafikkskilt i den beryktede Kongsbakken.

LES MER: Nobina på glatta i «Nobina-bakken» - uten kjettinger

Etter det Nordlys fikk opplyst fra bussjåføren på stedet, hadde det kommet en bil kjørende forbi bussen da den var på vei opp bakken. Som en følge må bussen slakke på farten den har på vei opp bakken for å slippe bilen forbi trygt, og det er da det skjer:

Bussen mister all fart og kommer til en full stopp, før den begynner å skli bakover i bakken som på folkemunne har fått navnet Nobina-bakken. Bak bussen kommer det en ukjent mann gående. Han sklir og blir liggende på bakken i noen sekunder mens bussen sklir nærmere.

På videoen kan man høre sjokkerte folk kommentere følgende: - Dæven han steike, han der fyren må komme seg unna!

Kommer seg såvidt unna

Mannen som ligger på bakken kommer seg heldigvis på beina, og rekker akkurat å komme seg unna før bussen kommer skilende rett over stedet han lå for bare noen sekunder siden.

Bussen fortsetter ferden, full med passasjerer ombord, til den ender i en kollisjon med et trafikkskilt nedenfor med et smell.

Da Nordlys kom til stedet like etter klokken 2200 i går forklarte bussjåføren at det hadde gått bra med alle passasjerene ombord. Bussjåføren ventet da på hjelp fra bergningsbil slik at den skulle komme seg på veien igjen.

Men dramatikken stanset ikke der. Da bergningsbilen kom til stedet ikke lenge etter, endte også den med å skil bakover da den forsøkte å trekke bussen inn på veien igjen. Politiet kom så til stedet og valgte å stenge hele Kongsbakken for trafikk mens bergningsbilen gjorde ytterligere forsøk på å få bussen på veien, noe den lyktes med til slutt rundt klokken 2330.

Da Nordlys var på stedet lørdag kveld kunne man observere at bussen ikke var utstyrt med kjettinger. Politiet hadde søndag morgen ikke tatt stilling til om hendelsen vil få følger.