Derfor er hans navn i flere anledninger nevnt som en mulig ordførerkandidat, dersom Arild Hausberg ikke ønsker gjenvalg.

– Det er faktisk mange som har spurt meg, sier Herman Kristoffersen til Nordlys.

– Mange?

– I alle fall flere personer. En gammelordfører vil alltid være godt likt. Det er ikke unaturlig at det kommer henvendelser når partiet sliter, sier Kristoffersen. Men han er krystallklar på at det er fullstendig uaktuelt for ham å gjøre comeback på den politiske arenaen.

100 prosent sikkert

– Det er kommer ikke til å skje. Det er 100 prosent sikkert. Jeg er ferdig med politikken, og stiller ikke på noen liste. Jeg har det utmerket nå. Jeg ga meg ikke som ordfører for at jeg skulle begynne igjen, 63-åringen.

– Carl I. Hagen har gjort det i Oslo?

– Det er ikke aktuelt for meg.

– Er du smigret over å bli nevnt som ordførerkandidat?

– Nei. Jeg er ikke smigret i det hele tatt. Jeg vet at det er sånn at en gammelordfører gjerne blir forespurt, sier Kristoffersen.

– Hva vil du si hvis valgkomiteen ringer deg?

– Da vil jeg si nei, nei, nei, svarer Herman Kristoffersen.

Håper på Hausberg

Bakgrunnen til at hans navn er trukket fram, er en rekke uheldige medieoppslag i det siste, en elendig meningsmåling, og at flere har lurt på om en sykemeldt Arild Hausberg fortsatt ønsker gjenvalg etter alt han har vært igjennom den siste tiden. I jakten på alternativer, har Herman Kristoffersens navn blitt nevnt. Men ingen profilerte Ap-politikere vil offentlig fortelle om Herman-støtte.

Leder av Tromsø Ap, Odd Arne Thunberg, håper Arild Hausberg er listetopp.

– Jeg håper ikke Arild Hausberg trekker seg ut. Selv om han har hatt noen uheldige saker i media, har han gjort mye bra som ordfører, understreker Thunberg. Lederen i valgkomiteen, Oddny Aleksandersen sier hun er overrasket over at Herman Kristoffersens navn blir nevnt.

– Dette er ikke noe jeg har hørt om, sier hun, og ber de som har innspill komme til henne.

– Det er viktig at de som har forslag på kandidater sender forslagene til valgkomiteen, som skal behandle dem videre, sier Oddny Aleksandersen.

Ikke overrasket

En som har vært kritisk til Arild Hausberg er styremedlem i Arbeiderpartiets Universitetslag, Torbjørn Trondsen.

– Jeg er ikke overrasket. Det er sikkert noen som håper på Herman Kristoffersen, men jeg har ikke hørt noen rykter om det, sier Trondsen til Nordlys. Lørdag skrev Nordlys at enkelte i Høyre ønsker Arne Eidsmo (69) som ordførerkandidat. Dermed kunne det vært duket for et skikkelig oppgjør mellom to veteraner. Men det frister altså ikke Kristoffersen.

– Da er det større sannsynlighet for at en annen Kristoffersen, nemlig Ivan, blir ordførerkandidat. Det blir i alle fall ikke meg, humrer Herman Kristoffersen. Herman Kristoffersen var ordfører i Tromsø fra 1999 til 2007.Det er faktisk mange som har spurt meg. Herman Kristoffersen