Hvem blir Årets Nordlending?

NOEN NOMINERTE Agnete Johnsen, Per Sandberg, Marte Dalelv, Anne Husebekk og Knut Eirik Dybdal er de første fem nominerte til Årets Nordlending. Hvem blir de 5 siste. Du bestemmer.

NOEN NOMINERTE Agnete Johnsen, Per Sandberg, Marte Dalelv, Anne Husebekk og Knut Eirik Dybdal er de første fem nominerte til Årets Nordlending. Hvem blir de 5 siste. Du bestemmer.

Artikkelen er over 5 år gammel

Tradisjonen tro: Hvem ønsker du å nominere til den ærefulle tittelen?

DEL

Årets nordlending er en representant som har satt landsdelen på kartet i året som har gått, som har gjort seg bemerket som en god ambassadør for Nord-Norge. I fjor var det to bemerkelsesverdige barn, Even og Yalda, som kapret den gjeve prisen. Hver på sin måte hadde brannskadde Even fra Salangen og asylbarnet Yalda fra Tromsø, gjennom fjoråret, frontet viktige verdier som påkalte stolthet og stor sympati i landsdelen.

Årets kåring starter nå, og du kan være med å nominere kandidater. Send ditt forslag med en liten begrunnelse til nordlending@nordlys.no innen torsdag 28.november.

LES OGSÅ: Gullrekka med nordlendinger

Unge fjorårsvinnere

- Aldri før har vi hatt så unge tittelvinnere. Vi var mange som ble glade da leserne stemte fram akkurat de to, sier redaktør Marit Rein som minnes at prisen ble delt fordi stemmetellingen til slutt viste at det var kun to stemmer som skilte de to.

- Ekstra flott at vi da kunne dele prisen, i tråd med nordlyslesernes ønsker.

Nordnorsk gullrekke

Ærestittelen Årets Nordlending har vært kåret av Nordlys siden 1989, da alles kjære Arthur Arntzen stakk av med seieren.

- Vi har ei formidabel gullrekke å se tilbake på når vi i år igjen inviterer leserne til å være med både å nominere og stemme, sier Rein.

Du nominerer kandidatene

Nordlys har allerede nominert noen kandidater, men vi trenger lesernes hjelp til å gjøre lista komplett. Prisen deles ut til en eller flere personer som gjennom sitt virke, profesjonelt eller privat, har gjort en ekstra innsats for å sette Nord-Norge på kartet.

- Eller som Even og Yalda, vært gode forbilde for nordlendinger gjennom året som har gått, legger Rein til.

Stemmer på nettet

Nå er det altså duket for en ny kåring, og som vanlig kan du stemme fram din favoritt på nordlys.no, og du kan følge med hvordan avstemmingen utvikler seg underveis.

Våre første nominerte

Men først skal kandidatene utnevnes. Nordlys nominasjonskomite har sett etter kandidater som favner bredt både i geografi og innhold, og her er våre første fem nominerte:

Knut Eirik Dybdal - harstadmannen som aldri gir seg, og som til slutt klarte å få gjennomført drømmen om sykkelracet Arctic Race of Norway. Veien fram var turbulent og kranglete med tanke på økonomi og manglende støtte fra kulturdepartementet, men verden fikk til slutt sett vårt fantastiske Nord-Norge, syklistene fikk sitt livs opplevelse og nordlendingene ga entusiasmejernet i sommer da arrangementet gikk. Akkurat nå planlegger han neste års Arctic Race.

Marte Dalelv - narvikjenta som vakte sterke internasjonale reaksjoner da hun ble dømt for sex utenfor ekteskapet i forbindelse med anmeldelse av en voldtekt. Hun ble til slutt benådet av emiren i Dubai etter sterkt påtrykk fra verdenssamfunnet.

Per Sandberg - urokråka fra Skogn, bosatt på Finnsnes var stortingsrepresentanten som ikke ville påta seg verv når endelig Fremskrittspartiet kom til makta ved høstens valg. Han var ganske enkelt utslitt, men fikk nok å henge fingrene i i høst etter at han ga ut sin selvbiografi "Mot min vilje". Her slår han høyt og lavt og skapte brudulje både i og utenfor sitt politiske parti. En falmet trønder som framstår med et nordnorsk temperament, en ekte nordlending verdig.

Anne Husebekk - legen opprinnelig sørfra, som påtar seg å føre landsdelen videre inn i kunnskapens tidsalder. Hun ble i høst valgt som rektor ved Univeristetet i Tromsø - Norges Arktiske Universitet, som univeristetet nå heter etter en lang fusjoneringsprosess med daværende Høgskolen i Alta. Husebekk vil at Univeristetes ansatte og studenter skal delta i samfunnsdebatten. Hun ønsker seg også et sterkt og godt samarbeid med offentlig sektor og næringsliv i landsdelen.

Agnete Johnsen - energibomba fra Nesseby imponerte i beste sendetid under årets stjernekamp. Og nordlendingene har alltid elsket Agnete. Hun er et sangtalent som viste sterke prestasjoner også på entertainersida, før hun ble slått på målstreken i finalen av Silya Nymoen.

Send ditt forslag med en liten begrunnelse til nordlending@nordlys.no innen torsdag 28.november.

Artikkeltags