Hva synes du om dette gullhotellet?

GULLHOTELL: En gulldekket utvidelse av Quality Hotel Saga blir nok diskusjonstema blant debattlystne tromsøværinger. 6. april er det duket for nyåpning. Foto: Yngve Olsen Sæbbe

GULLHOTELL: En gulldekket utvidelse av Quality Hotel Saga blir nok diskusjonstema blant debattlystne tromsøværinger. 6. april er det duket for nyåpning. Foto: Yngve Olsen Sæbbe

Artikkelen er over 10 år gammel

- Vi ville skape oppmerksomhet, forteller hotelldirektøren.

DEL

Etter 14 måneders byggetid, står det nye Quality Hotel Saga i Tromsø ferdig 6. april. Med en ny gullfasade som garantert vil bli heftig debattert av tromsøværingene.

– Vi ønsket å gjøre noe med bygget som skapte oppmerksomhet, som gjorde at det ble lagt merke til, sier adm.dir. Tore Pettersen på Quality Hotel Saga.

Det har han klart. Gullfasaden på det nye tilbygget til Bondeungdomslagets ærverdige og nøkterne, gamle hotell i Tromsø slår i øynene øverst i et kvartal med heller triste, arkitektoniske sekstitallsløsninger.

Arkitektkontoret Amundsen fikk utfordringen med å finne på noe spektakulært fasademessig.

– Forslaget om gullfasade var vel det «villeste», og det valgte vi, forteller Pettersen.

70 millioner kroner

Nå er det ikke gull alt som glinser. Hadde Pettersen dekket rundt 700 kvadratmeter fasade med rent gull, hadde nok byggekostnadene kraftig oversteget de ca. 70 millionene utbyggingen nå lander på.

– Materialet som er brukt på gullfasaden kalles Nordic Royal, og er en blanding av aluminium og kopper, opplyser hotelldirektøren.

Selv er Tore Pettersen fornøyd.

– Vi kan vel si det ble et gulle godt resultat. Jeg så at Herman Kristoffersen sto og studerte bygget, og var nysgjerrig på hva han syntes. Jeg tror han likte det.

– Hva sa Herman?

– Han sa: «Dæven kor tøft!»

Fant diesel

Foruten gullbedekningen har Pettersen og hans stab fått 2000 nye kvadratmeter og 40 nye rom.

Uten store problemer underveis.

– Da vi rev den gamle bensinstasjonen fra 30-tallet som sto her, fryktet vi hva vi ville finne i grunnen. Noe dieselforurensing fant vi, men det var heldigvis ikke så mye, sier Tore Pettersen.

I stedet fant de altså gull.

Artikkeltags