Huskjøper fikk musesjokk

MUSEHUSET: Dette huset i Harstad ble solgt av en kjent advokat, uten at han opplyste om museplagene. Nå må han betale giganterstatning.

MUSEHUSET: Dette huset i Harstad ble solgt av en kjent advokat, uten at han opplyste om museplagene. Nå må han betale giganterstatning. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

388.000 i muse-erstatning fra kjendisadvokat.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Den kjente advokaten solgte huset uten å fortelle om museskadene, men kjøperen fant musefeller bak kjøkkenbenken. Det koster advokaten dyrt.

Nå må advokaten fra Troms punge ut med 388.541 kroner i museerstatning til huskjøperne.

I tillegg er det funnet fuktskader på badet, som advokaten må betale 166.224 kroner i erstatning for.

I egenerklæringen da huset skulle selges, krysset husselger og advokat av for «nei» på punktet om han kjente til tåreskader eller angrep fra skadedyr, og solgte huset for 2.315.000 kroner.

Fant musefeller

Etter overtakelsen fant de nye huseierne musefeller bak kjøkkenbenken i forbindelse med oppussing, og luktet ugler i mosen.

Etter først å ha fått medhold i tingretten har nå huskjøperen også blitt tilkjent erstatning i lagmannsretten på grunn av museplagene og fuktskadene advokaten ikke opplyste om.

Totalt må altså advokaten punge ut med over 550.000 kroner i erstatning etter huskjøpet.

Geir Jæger fra Aktiv Nord skadedyrskontroll har vært på befaring i huset og uttalte seg om saken i retten.

Musegift på loftet

På spørsmål fra kjøperens advokat Svein Kristian Wikstrøm om den husselgende advokaten måtte ha kjent til museplagene før han solgte huset svarte Jæger følgende:

– Med mindre huseier har vært både blind og døv må han ha kjent til museplagene, sa Geir Jæger i retten.

Til Nordlys forteller musejegeren fra Tromsø at de også fant musegift på loftet da de gikk igjennom huset, og påpeker retorisk at musefeller og gift ikke havner inni huset uten at man vet om det.

Den kjente advokaten som har solgt huset og som nå må ut med erstatning ønsker ikke å uttale seg om saken han har tapt i lagmannsretten, men advokat Wikstrøm sier at hans klient er tilfreds med utfallet.

Prinsippsak

– Min klient er tilfreds med utfallet av saken. Saken viser etter min oppfatning at det lønner seg å stå på innenfor rettssystemet, selv i de tilfeller der selger har tegnet eierskifteforsikring. Også i denne saken ga forsikringsselskapet opprinnelig avslag for dekning, men måtte altså til slutt ut med et ikke ubetydelig beløp, sier Wikstrøm.

Han forteller om lite rettspraksis hva angår mus i hus, og sier saken derfor at saken er viktig for andre som kanskje sliter med samme sort problem.

– Saken er prinsipiell i forhold til mus som skadedyr i bolig, idet det foreligger lite rettspraksis fra liknende saker. Folk flest bør være seg bevisst på at mus i hus er en indikator på at ting ikke er korrekt, sier Wikstrøm.

Artikkeltags