Hurtigbåtene til Stortinget

Artikkelen er over 7 år gammel

Stortingsrepresentant Øyvind Korsberg (Frp) mener fylkesrådet er fullstendig handlingslammet i hurtigbåtskandalen.

DEL

Nå vil han løfte saken inn både for Stortinget og regjeringsapparatet.

– Nå er det ikke lengre snakk om bare innkjøringsproblemer. Skandalene rundt hurtigbåtene har bare økt i omfang ettersom tiden har gått. Jeg vil at en uhildet instans kommer inn og vurderer denne saken. Da kan Stortinget og eventuelt regjeringsapparatet med sine fagfolk være riktig, sier Korsberg.

– Ute av kontroll

Han mener at fylkesrådet ikke er i stand til å håndtere situasjonen slik den har utviklet seg.

– Det virker som vi har et fylkesråd som er fullstendig handlingslammet. Alt virker å være ute av kontroll. Jeg frykter rett og slett for sikkerheten til passasjeren slik situasjonen er i dag, sier Korsberg.

Han ønsker ikke å kritisere noen for selve innkjøpet av båtene.

– Alle kan gjøre feil, både privatpersoner og fylkeskommunen. Det var et bomkjøp. Men da må man tørre å si det, og så får de ansvarlige ta det politiske ansvaret og si at nå er det nok. Kontraktene må sies opp og vi må få inn skikkelige båter på strekninga, sier Korsberg.

Han mener dette er en farse som nå har pågått så lenge at andre må gripe inn dersom fylkeskommunen ikke makter det selv.

– Dersom de ikke nå evner å rydde opp, må andre gjøre det for dem. Det er også en av grunnene til at jeg vil at Stortinget får denne saken, sier Frp-representanten.

– Tøyer strikken

Han frykter for sikkerheten til passasjerene.

– Det har vært så mange avlyste avganger, at jeg frykter man vil tøye strikken og seile når man ikke burde, sier Korsberg.

Han har tidligere brukt hurtigbåtene ofte. Nå tør han ikke lengre.

– Jeg har alltid syntes at det å reise med hurtigbåt har vært glimrende og behagelig. Men etter at de nye båtene kom, har jeg sluttet. Jeg tør ikke, både av sikkerhetshensyn og av hensyn til å rekke møter og avtaler. Skal jeg mellom Tromsø, Finnsnes og Harstad tar jeg bilen, slår Øyvind Korsberg fast.

Nordlys opplyser: Debatten i denne artikkelen er nå stengt, men du kan diskutere hurtigbåtene her: Sier opp kontrakten etter krisemøte

Artikkeltags