Gå til sidens hovedinnhold

Hun hevder hun eier Lyngsalpene

Artikkelen er over 9 år gammel

Nå skal kravet om eiendomsretten til Lyngenhalvøya granskes nærmere.

For ordfører Sølvi Gunn Jensen i Lyngen kommer utspillet fra Ingunn Rivertz Vatne om eiendomsrett til deler av Lyngenhalvøya som en stor overraskelse.

- Hennes påstand er vi nødt til å ta på alvor, ikke minst fordi den nå også er framført via advokater, sier Jensen.

- Jeg må bare innrømme at jeg er litt usikker på hvordan vi skal gå fram videre. Lyngsalpan og deler av Lyngenhalvøya er jo et landskapsvernområde, så det kan ikke bli foretatt store inngrep her. Jeg skjønner ikke helt hvorfor et krav om eiendomsretten kommer nå, sier ordfører Sølvi Gunn Jensen.

Hun ser ikke bort fra at også kommunen må ta kontakt med sin advokat for å se på realiteten i kravet fra Ingunn Rivertz Vatne.

Politikerveteran Arvid Lilleng i Storfjord hevder at kravet fra Ingunn Rivertz Vatne rett og slett er tøv, og hevder at Karnesgodset aldri har hatt rettmessig eiendomsrett på Lyngenhalvøya.

Han hevder at det var de ulike samiske siida-samfunnene som var de rettmessige eiere i fellesskap. Karnesgodset var en del av Skjervøykongens påståtte eiendomsbesittelse. Men det forutsatte at danskekongen som selger eide hele Nord-Troms, noe som er feil, mener Arvid Lilleng.

Ingunn Irene Rivertz Vatne som er oppvokst i Lyngen der hennes bestefar Ivar Rivertz var lensmann, understreker overfor Nordlys at hun vil ivareta hele Karnes gård på best mulig måte.

- For å kunne gjennomføre dette har det framkommet behov for å tydeliggjøre eiendomsforholdet. Det er på den bakgrunn høyesterettsadvokat Gunnar Nerdrum har sendt brevene til kommunene og bedt om oversikt over jaktvaldene.

- Således er det ikke økonomiske fordeler som har utløst henvendelsene. Tvert imot er jeg villig til å bruke tid og egen økonomiske midler for å sikre at fjellområdene blir ivaretatt nå og i framtiden, sier Rivertz Vatne.

Hun har tidligere framsatt ønske om å kjøpe Solhov-bygget for å starte er helsesenter der.