Huffda, her er kronprinsens Lexus parkert på handicapparkering

FEILPARKERT: Politiet tar fullt ansvar etter at Kronprins Haakons Lexus ble feilparkert ved Breivika videregående skole på mandag.

FEILPARKERT: Politiet tar fullt ansvar etter at Kronprins Haakons Lexus ble feilparkert ved Breivika videregående skole på mandag. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

HARSTAD/TROMSØ (Nordlys.no): Mandag var Kronprins Haakon på besøk i Tromsø, og Breivika videregående skole. Anledninga var Dignity Day, som handler om respekt og verdighet mennesker imellom. Mens kronprinsen var inne på skolen, sto både politiet og hans personlige vakter utenfor skolen. Det de ikke var klar over, var at Haakons luksuriøse Lexus sto feilparkert.

– Nei, dette var vi ikke klar over. Hadde vi visst dette, så hadde vi flyttet bilen, sier Yngve Sollied i politiet.

Ville flyttet bilen

Det var tromsøpolitiet som hadde ansvaret for sikkerheten til Kronprins Haakon under besøket. De var ansvarlig for bilene, og at kronprinsen kom seg trygt imellom.

– Når vi har slike oppdrag, trekker vi bilene nærmest mulig utgangsdøra. Hadde vi visst at bilen sto på handicapparkering, ville vi flyttet den, sier Sollied.

Uheldig

Sollied forteller at bilene aldri ble forlatt uten tilsyn, og dersom noen hadde hatt bruk for parkeringsplassen ville de flyttet kronprinsens Lexus.

– Dette er ikke kronprinsens feil. Det er vi som er ansvarlig for parkeringa, og det er ikke heldig at den sto der. Når det er sagt ville vi flyttet bilen raskt om det hadde kommet noen som skulle bruke plassen.

Artikkeltags