Hotellene ga Sjakk-OL store rabatter. I dag fikk de høre at de ikke får betalt: - Kommunen må rydde opp slik at vi ikke blir straffet

Hotelldirektør Poul-Henrik Remmer.

Hotelldirektør Poul-Henrik Remmer.

Artikkelen er over 6 år gammel

Hotelldirektør Poul-Henrik Remmer mener kommunen må ta ansvar dersom sjakk-OL går konkurs.

DEL

Nordlys omtalte i formiddag de økonomiske problemene til Chess Olympiad Tromsø 2014 AS og at selskapet har betalingsproblemer. Blant annet har ikke byens hoteller fått betalt for sine tjenester.

LES MER: Sjakk-OL: - Har ikke råd å betale regningene

- Kommunen eier 90 prosent av aksjene i selskapet. Derfor forventer jeg at byrådet tar tak i saken mandag slik at hotellnæringen ikke blir skadelidende. De må rydde opp slik at vi ikke blir straffet, sier hotelldirektør Poul-Henrik Remmer.

Han vet fortsatt ikke hvor store summer det er snakk om.

- Vi skal få ny beskjed innen 9. oktober. For øyeblikket har vi ikke oversikten.

Reduserte priser

Remmer påpeker at kommunen var en pådriver for arrangementet. Byråd for næring, kultur og idrett Jonas Stein er den som "eier" selskapet.

- De har solt seg i glansen av arrangementet, og da bør de være med på å rydde opp. Jeg håper at byens politikere forstår det.

Remmer påpeker at Sjakk-OL gang på gang fikk redusert prisene ved byens hoteller slik at arrangementet kunne bli gjennomført.

- Derfor er det ikke akseptabelt at de kommer i ettertid med dette. Hvor store økonomiske konsekvenser det får for de forskjellige hotellene i byen vet vi fortsatt ikke. Men selv om hotellene får 90 prosent av det de har krav på vil de tape store beløp, sier Remmer.

Kan ikke drive slik

Hotelldirektøren påpeker at det ikke er første gang hotellnæringen taper penger på selskaper det offentlige har vært involvert i.

- Det har riktignok ikke skjedd i Tromsø før, men i Oslo. Men det kan ikke være slik at det offentlige involverer seg i selskaper og når regningen kommer så stikker de av, sier Remmer.

Byråd Jonas Stein ønsker ikke å kommentere saken fredag kveld.

- Dette er en sak mellom selskapet og kreditorene, og jeg ønsker ikke å kommentere dette gjennom media, sier Stein til Nordlys.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken