En Nordlys-leser sendte inn en rekke bilder tatt under en kjøretur onsdag i forrige uke. Turen gikk fra Tomasjord, Tverrfobindelsen, Giæverbukta og over Sandnessundbrua, og bildene viser påslåtte gatelys på tross av det nå er lyst mellom klokken 12.00 og 13.00.

– Det er jo helt idiotisk. Det har vært sånn i flere uker nå, og samboeren min, som jobber på natten, klager ofte på at gatelysene er avslått når det er mørkt, forteller tipseren, som ønsker å være anonym.

Kjenner ikke til saken

Nordlys var søndag i kontakt med Statens Vegvesen som ikke kjente til saken.

– Jeg kjenner ikke til at noen gatelys har vært på mens det har vært dagslys, så det må jeg få sjekket opp i morgen, sier Rigmor Thorsteinsen, avdelingsdirektør i Statens vegvesen i Troms.

Naturlig forklaring

Enhetsleder for Bydrift i Tromsø Kommune forteller at om det skulle gjelde deres gatelys vil det ha en naturlig forklaring.

– Når gatelysene står på har det sin naturlige forklaring. Når våre elektrikere skal sjekke etter feil må de ha lysene på for å se hvor lysene har gått, og da skrus ganske store områder på om gangen, forteller Dag Ivar Andreassen, enhetsleder for Bydrift i Tromsø kommune, og legger til:

– Normalt sett skal lysene ikke være på når det er lyst og det kan oppstå feil, men det fikser vi som regel ganske kjapt.