Ann Kristin Balto fra Tromsø er en av de 285 passasjerene som venter på den 19 timer forsinkede flygningen fra Bangkok til Oslo.

Hun tok bildet som viser hvordan store mengder brennstoff renner ut av den høyre vingen til Boeing 787-8 Dreamliner-flyet, utsmykket med skøyteesset Sonia Henie som halehelt.

- Da de oppdaget feilen, ba de oss om å ikke ta bilder på grunn av eksplosjonsfare. De som allerede hadde tatt bilder, spurte kabinpersonale om de kunne slette dem, forteller Balto.

Passasjerer varslet

Flere nordlendinger er på tur til østen. Banksjef for Sparebank 1 Nord-Norges filial i Harstad, Lasse Hagerupsen, er i et reisefølge på seks, og la også merke til drivstoffet som lakk ut av flyet under taksingen.

- Da flyet takset på rullebanen og skulle til å ta av, begynte flere passasjerer å lukte bensin. Passasjerene varslet flyvertinnene som igjen fikk rapportert til cockpit. Da rant drivstoff ut av vingen og en halvmeter lang bensinstripe lå etter flyet.

- Det kunne gått ille?

- Ja, det kunne det, men det var ingen dramatikk. Uansett er det naturligvis ubehagelig. Det kom flere brannbiler og vi ble stående lenge på rullebanen.

Ba dem slette bilder

Banksjefen bekrefter at kabinpersonalet ikke likte at det ble tatt bilder av det som av Norwegian beskrives som feil i en ventil.

- Vi ble anmodet om å slette bildene. Jeg tok ingen fordi jeg mitt reisefølge satt rett over vingen. Ikke alle fikk det med seg, så det var ingen panikk.

Flyvningen ble kansellert og de nesten 300 passasjerene ble i busset til forskjellige hoteller.

– Rett etter kanselleringen fikk vi effektiv og god hjelp, og det er jo sånn at Norwegian ikke har samme avtaler med andre flyselskap som eksempelvis SAS. Det gir større problemer når ting går galt. Jeg synes vi har blitt behandlet bra, forteller Balto rett før flyet skal ta av.

Misset flyet videre

- Nå sitter vi på flyplassen og venter på at innsjekken skal åpne. Det har blitt mye ventid, fortsetter hun.

Det er ikke bare på vei hjem til Norge det har vært problemer for Norwegian.

- Flyet var syv timer forsinket da vi skulle til Thailand også. Vi misset flyet til Phuket fra Bangkok, forteller Hagerupsen.

Norwegian vet lite

Charlotte Holmbergh Jacobsson er pressekontakt i Norwegian, og sier først til Nordlys at det ikke var store tekniske problemer med flyet.

- På bildet foran meg spruter det drivstoff ut av vingen. Er ikke det ganske alvorlig?

- Ja, det rant ut brensel, og det ble lagt merke til veldig kort tid etter at flyet takset ut. Det var aldri noen fare for passasjerene.

- Stemmer det at passasjerene varslet de kabinansatte?

- Nei, det tror jeg ikke. En drivstofflekkasje gir utslag på panelet til pilotene og lampene blinker for å advare.

- Å slette bilder er ikke en policy

- Hvorfor ba dere passasjene slette bildene de hadde tatt av lekkasjen?

- Det høres merkelig ut, og er ikke en policy vi har. At våre ansatte gjorde det er ikke noe vi har hørt om før, så det vet jeg ikke om stemmer.

- Utover dette har vi tatt godt vare på passasjerene og de ble transportert til hotell der mat og drikke er dekket. Nå er flyet reparert og avgang er 04.00 lokal tid. Norwegian beklager selvfølgelig til alle som er involvert, sier Holmbergh Jacobsson.

De mange problemene til Norwegians nykjøpte Dreamliner-flåte har gitt opphav til utrykket "å være "Kjos-fast". Selvfølgelig oppkalt etter flyselskapets profilerte eier Bjørn Kjos.

Søndag kveld klokken 19 her i Norge er den 01.00 på natten i Bangkok. Flyet er planlagt til å ta av kl. 04.00 lokal tid.

Videoen i toppen av saken er filmet av Svein Terje Steffensen.