Her slåss nesten 500 studenter om 46 studieplasser

STUDENT: Helene Skogseth?(21) skal studere årsstudium i psykologi ved Universitetet i Tromsø (UiT). I likhet med 416 andre studenter, konkurrerer hun om 46 plasser på profesjons-
studiet.

STUDENT: Helene Skogseth?(21) skal studere årsstudium i psykologi ved Universitetet i Tromsø (UiT). I likhet med 416 andre studenter, konkurrerer hun om 46 plasser på profesjons- studiet. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Helene Skogseth (21) er én av dem.

DEL

– Psykologistudiet har blitt åpen, i tillegg til at vi tror studentene ser at vi har et spennende tilbud. Det gjør at vi nå får denne økningen i antall studenter som er kjempehyggelig, forteller leder for Institutt for psykologi ved Universitetet i Tromsø (UiT), Ingunn Skre.

– Nyttig fag

En av dem som starter på studiet neste uke er Helene Skogseth (21). Hun tror det er flere grunner at stadig flere velger samme studie som hun gjør.

– Det kan være et lett studie å velge om man ikke helt vet hva man skal studere. I tillegg er det mange som ønsker å komme inn på profesjonsstudiet, men om man ikke velger denne veien videre har man likevel nytte av faget senere i livet, forteller hun.

Selv om økningen er på nesten 67 prosent, stiller Skre og hennes medarbeidere beredt når studentene starter til uken.

– Vi hadde regnet med en stor økning, og har et studie som er dimensjonert for opptil 500 studenter. Dette får vi til å fungere ved hjelp av store auditorier, nettforelesninger og gruppeundervisninger, forteller instituttlederen.

Skarp konkurranse

Helene Skogseth tror også undervisningen kommer til å gå bra, selv om klassen nå blir merkbart større.

– Jeg tror ikke studieforløpet endres så mye. Det er store auditorier som brukes, så forelesningene blir vel de samme, sier hun.

Det er likevel ikke bare positivt for Mo i Rana-jenta at hun får så mange flere klassekamerater. Kampen om de 46 plassene på profesjonsstudiet i psykologi spisser seg nemlig ytterligere til.

– Konkurransen blir jo hardere. Det er jo i og for seg dumt for meg personlig, men det er flott av mange ønsker seg inn på studiet, sier hun.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken