Dezeen, som er et nettsted som velger ut nyheter om prosjekter innen arkitektur og design, skriver på sine sider at byggestart blir i løpet av 2014.

Det skriver Lofotposten.

Les også: Har stor tro på at Lofoten Opera blir bygd

Nettstedet presenterer Snøhettas prosjekt på Glåpen.

I desember 2013 skrev Lofotposten følgende om prosjektet:

– Vi ser ikke bort fra at bygging kan starte i 2014. Vi er i kontakt med investorer, sier styreleder for hotellprosjektet Lofoten Opera på Sørvågen, Dag Møller. Øivind Arntzen på Sørvågen er den lokale samarbeidspartneren.

Møller jobber i arkitektfirma Snøhetta som for lengst har presentert tegningene for det spektakulære hotellbygget. Han antyder en kostnad på ca. 300 millioner for bygget med 95 rom.

– Vi arbeider nå med forprosjektering for å få klarlagt materialvalg og byggekostnader, sa Møller til Lofotposten i desember.

Dezeen beskriver Lofoten Opera Hotel som spektakulært, og forteller at området hvor hotellet skal bygges strekker seg ut mot havet i sør og vest, og forbinder havet og de høye beskyttende fjellene i nord og nordvest.

«Lokaliseringen er spektakulær, solrik, i et landskap med mektige elementer, og likevel i kontakt med den gamle bebyggelsen og en beskyttet havn.»

Dezeen beskriver hva Snøhetta har vektlagt når de utviklet et prosjektet.