Her renner vannet inn i kjøpesenteret

Regnet de siste dagene har gjort det risikabelt å ta trappa på Kanebogen senter. Heldigvis er det satt opp advarsler.

Regnet de siste dagene har gjort det risikabelt å ta trappa på Kanebogen senter. Heldigvis er det satt opp advarsler.

Artikkelen er over 5 år gammel

Skal bygges om - men foreløpig må gjestene passe seg i trappa.

DEL

Harstad (Nordlys.no): Det 28 år gamle senteret i Kanebogen skal snart bygges om, men inntil videre må man være forsiktig i trappa.

Kanebogen senter i Harstad var en gang Nord-Norges første kjøpesenter, moderne bygd med store glassflater og høyt under taket. Arkitekten hadde et mål om at man skulle vandre utendørs under tak.

Men på 90-tallet ble senteret ombygd, og det store glasstaket ble tettet igjen flere steder. Likevel ble ikke lekkasjeproblemene borte over alt.

- Det ble bestemt at enkelte av glassflatene skulle bevares for å få mer lys inn. Noe som medfører at vi fortsatt har litt lekkasjeproblemer, sier vaktmester Trond Olsen ved senteret.

Bøtte og advarsel

Tirsdag måtte vaktselskapet på senteret sette opp både bøtte og advarsel om å bevege seg i en av trappene opp til andre etasje. Vaktmesteren sier at at senteret drar på årene, og man til stadighet må opp og tette.

- Jobben i seg sjøl er ikke vanskelig. Vi tetter med litt silikon eller lignende, men snart skal det bygges om, og da får vi se hvordan det blir, sier Olsen.

Hålogaland plankontor har utarbeidet en reguleringsplan for hele området hvor senteret ligger. Den store parkeringsplassen er involvert i planene, og senteret skal bygges ut med omlag 3000 kvadratmeter.

- Ingen vet ennå hvordan det blir, så vi får bare vente og se, sier Olsen.

Skal bygges ut

Reguleringsplanen ble lagt ut til offentlig ettersyn i begynnelsen av juli, etter at planutvalget i Harstad kommune godkjente dokumentene. Utvidelsen omfatter også omlegging av hele veien rundt kjøpesenteret, og reguleringsplanen tilstøter det pågående arbeidet med Vegpakke Harstad.

Nordlys.no forsøkte å komme i kontakt med senterleder Lars Holst-Roness for å få vite mer om utbyggingsplanene. Senterlederen er på ferie, og utilgjengelig på telefon.

Artikkeltags