Bildet, som er tatt søndag av en Nordlys-tipser, viser to skigåere som oppholder i seg i et heng i det såkalte Djevelberget, like ved Tromsø alpinsenter i Kroken.

Det aktuelle området er ikke sperret for ferdsel slik som deler av fjellene på fastlandssiden i Tromsø.

Politiet er likevel ikke begeistret for at skigåere utfordrer skjebnen på en slik måte, all den tid skredfaren fremdeles er på nivå fire.

- Uansett hvor man går i fjellet er det ikke særlig smart å gå i områder der det er over 30 graders helling. Det er ikke bra, og det må folk ta hensyn til, sier Trond Høydahl, operasjonsleder i Troms politidistrikt.

Minner om ferdselsforbudet

Det var i forrige uke at politiet nedla ferdselsforbud i terrenget over bebyggelsen fra Lunheim til Reinen, med unntak av Kroken-trekket.

Dette forbudet gjelder ennå, minner Høydahl om.

- Det har ikke vært mange henvendelser om folk som bryter det, og jeg tror de fleste tar det på alvor. Det har vært mye i media om skredfaren, og publikum er nok ganske opplyste om det, sier han.

Det er ikke første gang denne vinteren at folk begir seg utfor Djevelberget.

Alpinsenterleder reagerer sterkt

Allerede dagen etter at 38-årige Magnus Larsen omkom i et skred ved Lunheim 24. mars, ble flere snowboardere observert i henget - som ligger omlag én kilometer fra der skredet som tok Larsens liv, gikk.

LES MER: Her trosser de advarslene dagen etter dødsskredet

Steinar Rikheim, daglig leder på Tromsø alpinsenter, reagererte da sterkt på kjøringen.

- Men jeg har gitt våre folk beskjed om å konfiskere årskortene til dem som blir tatt for å kjøre i skredfarlige områder, uttalte han til Nordlys.

- Det har ikke gått skred i Djevelberget i år. Det betyr at det kommer til å gå skred der. Det går skred der hvert år. Nå er skredfaren stor, sa Rikheim.

Under ser du kart over skredulykkene som har krevd menneskeliv i Troms siden 2004, som en interaktiv grafikk. Klikk på lenken under kartet for å få det i større versjon.


Se Skredtragediene i et større kart