Her kjører Arne (90) uten førerkort med TV2 i bilen

KJØRTE BIL: Arne Nicolai Pedersen (90) kjørte bil på sin egen gårdsplass i et TV2-innslag onsdag. Han har ikke førerrett.
Bildet er hentet fra TV2s reportasje.
Faksimile: TV2

KJØRTE BIL: Arne Nicolai Pedersen (90) kjørte bil på sin egen gårdsplass i et TV2-innslag onsdag. Han har ikke førerrett. Bildet er hentet fra TV2s reportasje. Faksimile: TV2

Artikkelen er over 4 år gammel

Ble brukt mot ham i rettssaken. - Det gjør jeg uansett faen, og det er jeg nødt til å gjøre.

DEL

Arne Nicolai Pedersen (90) måtte torsdag møte i Ofoten tingrett for å ha fisket uten redningsvest i båten.

I rettssaken ble han imidlertid konfrontert med et annet regelbrudd av aktor Torgeir Kvitvik.

Kvitvik refererte til et innslag på TV2 onsdag, der han kjørte bil.

Se innslaget her.

- Har du førerrett?, spurte aktor Kvitvik under rettssaken.

- Nei, men det er på min egen eiendom. Jeg har ikke vært på offentlig vei siden de stjal sertifikatet mitt, sa Pedersen under rettssaken.

LES OGSÅ: - Jeg påstår meg fullt frifunnet grunnet galskap i regelverket

Kjørte uten sertifikat

Senere kom det frem at Arne fikk et forelegg i august 2013 for å ha kjørt for fort uten gyldig førerkort. Han er aldri tidligere straffedømt.

Arne Pedersen innrømmer at han fikk 1600 kroner i bot etter å ha blitt tatt av en fotoboks for å kjøre for fort. Overraskelsen ble imidlertid stor da han også fikk bot på 8000 kroner for å ha kjørt uten førerkort, sier han.

- Det er noe forbannet tull at jeg ikke har lov til å kjøre, sier Pedersen.

LES OGSÅ: Her går Arne i strupen på Redningsselskapet

Har levert inn førerkortet

For ifølge han har hadde han gyldig førerkort da han ble tatt i fotoboksen. Siden har han levert det inn, men han har likevel ikke tenkt til å slutte å kjøre på sin egen eiendom.

- Det gjør jeg uansett faen, og det er jeg nødt til å gjøre. Det er en vei på 300 meter, bratt og krokete. Det går ikke an å kjøre der uten piggdekk og kjetting.

TV2-reporter Egil Pettersen sier at de ikke visste at Arne manglet førerkort da de gjorde innslaget onsdag.

- Vi visste selvfølgelig ikke at Arne ikke hadde førerkort. Det ble vi først klare over i retten i dag, sier Pettersen til Nordlys.

- Vi har et tillitsforhold til våre kilder i TV2, og starter selvfølgelig ikke dialogen med å spørre kildene om de har førerkort, sier Pettersen, og understreker at det ellers var et svært hyggelig besøk hos Pedersen på Forra.

Artikkeltags