Her kan det bli badeland

Tormod Harila

Tormod Harila Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Her, like ved Hålogaland Teater, ønsker Tormod Harila å bygge fotballhall og badeland.

DEL

– Dette er det konseptet jeg nå har aller mest tro på, sier Harila til Nordlys.

Han er styreleder i prosjektgruppa som skal utrede ny storstue i Tromsø. Denne storstua skal inneholde ny fotballarena og badeland. I utgangspunktet var det mulige plasseringer ved flyplassen og Tromsdalen som skulle utredes, men nå vil gruppa hans også utrede dette alternativet som han selv omtaler som sentrum sør.

– Foreløpig holder vi alle muligheter åpne. Vi ser også på muligheten av å oppgradere Alfheim. Det betyr at vi har totalt fire prosjekter vi skal se nærmere på, sier Harila.

Men han legger ikke skjul på at han selv synes dette nye sentrumsalternativet er mest spennende.

– Akkurat nå ligger dette prosjektet først i løypa. Men vi er i en svært tidlig fase, sier Harila.

Viktig med sentrumsnærhet

Han står like nord for Hålogaland Teaters bygg og ser ut over Tromsøsundet. Her ønsker han å fylle ut 60 dekar for sitt prosjekt. Men ideen er ikke hans. Det er det kommunale prosjektet Sentrumsløftet som lanserte ideen for Harila.

– Det er under en uke siden jeg fikk se disse skissene for første gang. Alt er naturlig nok helt ferskt for meg også. Nå må vi gå nærmere ikke i detaljene rundt dette, men så langt virker dette veldig spennende, poengterer Harila.

For ham er nærheten til sentrum det aller, aller viktigste.

– Når man får et slikt anlegg nesten midt i sentrum, blir det langt enklere å få finansieringen på plass. Det vil bli flere typer arrangementer som kan legges til ei slik storstue. Området blir også mye mer attraktivt for andre aktører, som dermed kan være med på finansieringa. Jeg ser for meg et hotell i dette området, noen butikker og kanskje annen næringsvirksomhet. Nå er i en fase der vi er åpne for alle innspill, sier styrelederen, som er kjent med at både Christian Ringnes og Arthur Buchardt har hotellplaner i området.

– Dette er såpass nytt at jeg ennå ikke har vært i dialog med dem om mulig samarbeid. Men jeg vil nok ha møter med dem, sier Harila.

Han forteller at parkeringsplasser må sprenges inn i fjellet.

– Det eksisterende parkeringsanlegget skal utvides. Jeg ser for meg at det kan gjøres sørover, mot Fylkesbygget. Og massene som sprenges ut kan brukes til å lage fyllinga, påpeker Tormod Harila.

Artikkeltags