Her hagler det inn reaksjoner etter at Sp-Sandra blogget for fri jakt på ulv

FACEBOOK-STORM: Sp-politikere Sandra Borch skrev et blogginnlegg om ulv. Som ventet haglet reaksjonene inn.

FACEBOOK-STORM: Sp-politikere Sandra Borch skrev et blogginnlegg om ulv. Som ventet haglet reaksjonene inn. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

«I Norge passer ulven best som utstoppet», skrev den avgåtte Senterungdommen-lederen.

DEL

Etter at hun gikk av som leder i Senterungdommen i november, har det vært betraktelig roligere rundt Sandra Borch, som i dag sitter på fylkestinget i Troms for Sp.

Hun har imidlertid fortsatt å blogge for Nettavisen, og et blogginnlegg lagt ut 1. januar, har vekket reaksjoner. Med tittelen «I Norge passer ulven best som utstoppet», er kanskje ikke det så rart.

For Borch har det foreløpig endt i nesten 1000 venneforespørsler på Facebook, 4600 delinger på samme nettsamfunn og nesten 400 kommentarer på bloggen.

- Det har vært helt vanvittig. Selvfølgelig er det mange som er uenige med meg, men det er også mange som er enige. Dette er jo en typisk sak som engasjerer, sier Sp-politikeren til Nordlys.

- Viktig å belyse begge sider

«La oss bare slå fast nå en gang for alle at det ikke finnes noen norsk ulv», skriver Borch i blogginnlegget.

«Som senterpartist og tidligere medlem i programkomiteen til Senterpartiet er jeg for fri jakt på ulv. Jeg mener vi ikke har noe ansvar for å ta vare på den finsk-russiske ulven, i hvert fall mener jeg vi ikke bør bruke ressurser på å få den levedyktig i Norge», fortsetter hun.

- Jeg føler at dette er et viktig spørsmål, der det er viktig å belyse begge sider av debatten. Det er nok enklere å være ulvevenn, enn å argumentere imot, sier Borch.

- Dersom man skal ha en ulvestamme i Norge, må den telle opp mot flere hundre dyr. Det som går ut på biologisk mangfold handler imidlertid ikke bare om ulven, men også beitedyr som man nå opplever en nedgang av, utdyper hun.

LES EGONS KOMMENTAR: «Ulven er en trussel mot sau, hund og mennesker. Da må den dø»

Leser ikke kommentarer

Hun var likevel i tvil om hun skulle publisere blogginnlegget, tatt de forventede reaksjonene i betraktning.

- Jeg tenkte meg litt om før jeg publiserte innlegget, for jeg var over at det kom til å skape reaksjoner. Men igjen så synes jeg at dette er en viktig debatt. Samtidig mener jeg ikke at man skal skyte enhver ulv som kommer til Norge, for vi har streifdyr. Det jeg mener er at det er feil bruk av ressurser å få i stand en levedyktig ulvestamme i Norge. Da må vi for øvrig også si hei til ulv i nord, sier Borch.

- Innlegget er ment som et svar til en debatt i Aftenposten, da jeg kjente at det rykket litt i politikerfoten.

Klok av skade har hun unnlatt å lese kommentarene som har haglet på bloggen etter innlegget.

- Jeg har sluttet å lese kommentarer som ikke kommer direkte til meg. Det er både for å slippe å bli provosert, men også for å skjerme meg litt, sier Sp-politikeren.

Artikkeltags