Gå til sidens hovedinnhold

Her går det fort i svingene

Artikkelen er over 7 år gammel

Jobber på spreng.

Arbeidet med den beryktede Halsebakkan i Skibotndalen er i full gang. Halsebakkan er en skikkelig flaskehals for de som kommer til og fra Finland, og gjennom vinteren har vogntog for vane å stå strødd opp gjennom bakkene. Og det er også hovedgrunnen for tiltaket.

- Det går så det suser. Entreprenøren har vært flink i planlegginga og det har vært viktig å få en god start før høsten, sier delprosjektleder i Statens vegvesen, Jøran Heimdal til Nordlys.

6,8 kilometer

Det er 6,8 kilometer vei som skal utbedres, inkludert en ny bru oppe ved Rovejokha. Og Heimdal tror mange gleder seg over at det nå skjer ting i bakken.

- Det er svingete, smalt og bratt. Veien er i dag syv meter bred. Den skal bli 8,5 meter. I tillegg utbedrer vi - ikke alle - men de verste svingene. Dette er først og fremst en stor sprenings - og masseforflytningsjobb, sier Heimdal.

Flere steder er arbeidet med å kappe svingene komme godt i gang.

- Skogryddinga for hele parsellen er ferdig og de borer og sprenger og lager det vi kaller skjæringer, sier Heimdal.

Nytt kryss

Arbeidet skal foregå gjennom hele vinteren og det kommer til å bli trafikkale utfordringer når snøen kommer.

- Ja, men vi har allerede tenkt på hvordan vi skal hensynta skuterfolket på fredagene. Dessuten er det mange utenlandske vogntog på strekninga, så vi jobber med å finne ut hvordan vi skal gjøre det sikrest mulig.

Heimdal regner med at arbeidet med Halsebakkan skal stå ferdig sommeren-høsten 2015. Da skal også en nytt T-kryss der E6/E8 møtes ved inngangen til dalen være på plass.

Utbedringene av kryssset og svingene i Halsabakkan har et budsjett på 273 millioner.

Kommentarer til denne saken