Gå til sidens hovedinnhold

Her fråtser gjestene i hestekjøtt

Artikkelen er over 8 år gammel

Men Vollan gjestestue har ikke tenkt til å lage egen hestelasagne.

I forrige uke vakte det sterke reaksjoner da det ble avslørt funn av hestekjøtt i Findus-lasagne i utlandet.

På Vollan gjestestue i Balsfjord i Troms er situasjonen en helt annen. Der er hestekjøtt fast takst på menyen.

- Hestebiff er kjempepopulært, det blir litt ramaskrik når vi tar det bort i fra menyen, sier daglig leder Håvard Lydersen til Nordlys.

- Folk ringer og det blir litt hysteri når vi ikke har det på menyen. Det er fantastisk mørt og velsmakende kjøtt, opplyser Lydersen.

Hestelasagne

Det britiske mattilsynet mistenker at en organisert mafia med internasjonale forgreninger står bak hestekjøttskandalen, skrev Dagbladet tidligere i uka.

Mattilsynet og Findus har avkreftet at hestelasagnen finnes i Norge, mens NorgesGruppen har likevel trukket tilbake sin First Price-lasagne - for sikkerhets skyld.

- Hestelasagne har fått god markedskraft nå, men vi har nok ikke tenkt til å begynner med det selv, sier Lydersen.

Vollan gjestestue tilbyr imidlertid både ytrefilet av hest og ulike gryteretter med hestekjøtt.

- Men vi er flinke til å opplyse om kjøttet i rettene våre, betrygger han.

Faste tilhengere

Hestebiffen på Vollan har en fast tilhengerskare. I tillegg er det mange tilfeldige forbikjørende og turister som tar turen innom for å oppleve den litt uvante smaksopplevelsen.

Lydersen mener det må trås over en terskel, men at de aller fleste som smaker hest får en positiv opplevelse etterpå.

- Lam ser mye søtere ut enn en stor hest, men lammekjøtt spiser man jo som bare det.

Han tror årsaken til at så mange kvier seg for å spise hest, kommer fra gammelt av.

- Hest var et husdyr i arbeid, og da fristet det nok ikke å spise den du har jobbet bak på åkeren hele dagen. Kollegaen din, liksom, humrer han.

På sikt håper den daglige lederen å tilby hest på menyen permanent.

- Vi jobber med å få fast samarbeid med gårder i området slik at vi ikke går tom. Hest er på vei inn, tror Lydersen.

Menyforslag

Dette serverer Vollan gjestestue til hestekjøttet:

  • Grillet ytrefilet av hest
  • Smørdampet rotgrønnsaker
  • Fløtegratinerte poteter
  • Basilikumsaus