Her er Tromsøs nye sorenskriver

Unni Sandbukt er ny sorenskriver.

Unni Sandbukt er ny sorenskriver.

Artikkelen er over 7 år gammel

Utnevnt i statsråd fredag.

DEL

Unni Sandbukt er av Kongen i statsråd utnevnt til ny sorenskriver ved Nord-Troms tingrett. Det skjedde fredag.

Hun blir dermed den aller første kvinnelige sorenskriveren i Tromsø. Nåværende sorenskriver i Nord-Troms tingrett Sverre Martens har søkt om å få fratre fra 1. mars neste år.

Unni Sandbukt har ikke vært tilgjengelig for kommentar fredag. Men da hun ble innstilt som nummer en av Innstillingsrådet for dommere, uttalte hun følgende:

– Jeg er fornøyd over å være innstilt av Innstillingsrådet, men det er Kongen i statsråd som foretar utnevnelse. Jeg har ingen kommentarer før utnevnelse er foretatt, sier Unni Sandbukt (51).

Hun har vært tingrettsdommer siden 1996, og før det dommerfullmektig ved Nord-Troms tingrett. Siden 2002 har hun vært nestleder ved tingretten. Før hun ble dommer, har hun jobbet ved UiT, Tromsø kommune og Troms fylkeskommune.

Nord-Troms tingrett er sammenslått av Lyngen herredsrett og Tromsø byrett, som er sammenslått av det som tidligere het Byfogden i Tromsø og Malangen herredsrett. På kontorveggene i tingretten henger portretter av en lang rekke tidligere sorenskrivere. Bare menn alle sammen.

Artikkeltags