ALTA: Både geistlige og kongelige var til stede i Nordlyskatedralen da det spektakulære landemerket i Alta ble vigslet og innviet søndag.

Søndag ble Nordlyskatedralen i Alta vigslet og offisielt åpnet. Kronprinsesse Mette-Marit var til stede. Det var også kirkeminister Rigmor Aasrud, hennes statssekretær Ragnhild Vassvik Kalstad fra Karasjok, fylkesmann Gunnar Kjønnøy, og politimester Torbjørn Aas.

Gudstjenesten og vigslingen var høytidelig og flott. Det syntes også kronprinsessen, melder Finnmark Dagblad.

– Vakker opplevelse

– Det var virkelig spesielt og en utrolig vakker opplevelse å være til stede. Jeg er glad for at jeg fikk kommet hit, sa kronprinsessen etterpå.

Under gudstjenesten var det blant annet dans av Maria Landmark til musikk av orkesteret, sanger fra Alta motettkor, musikklinjekoret ved Alta videregående skole og Nordlys barnegospel, i tillegg til salmer, preken, bønner, trosbekjennelsen og nattverd.

Kronprinsesse Mette-Marit deltok selv i nattverden.

Kirkeminister Rigmor Aasrud gratulerte etterpå Alta med det nye kirkebygget.

– Det er et fantastisk flott bygg, og som sameminister synes jeg at det var flott at samisk og kvensk var naturlige innslag under gudstjenesten, sa Aasrud.

Var kritisk

Alta-ordfører Laila Davidsen som selv har vært kritisk til å bygge en ny kirke i Alta, gratulerte etterpå alle i Alta med den nye kirka.

– Noen av oss var kritiske før det endelige vedtaket ble fattet, men etterpå tror jeg at alle er stolte over bygget. Jeg ønsker å takke alle som aldri ga opp, sa Davidsen under kirkekaffen etter gudstjenesten.