Ordfører Arild Hausberg var stolt i stemmen da han i dag, sammen med eiendomssjef Beate Nèmeth og kultur og idrettssjef Kåre Sørensen, viste fram den nye ishallen i Tromsø til media.

– Det er en milepæl at kommunen nå har overtatt den første ishallen i Nord-Norge. Jeg er veldig stolt og føler stort fadderskap til dette. Det er ett av de anlegg jeg har jobbet mest med, sa Hausberg.

15. mai i fjor startet byggingen av ishallen ved Fløya-hallen i Tromsø. Drøyt 11 måneder senere, fredag i forrige uke, overtok Tromsø kommune ishallen på 3000 kvadratmeter fra entreprenør Bjørn Bygg.

Stengt i sommer

Men den offisielle åpningen blir først til høsten.

– Nå må vi ha en prøvedrift- og innreguleringsfase først og teste ut alle tekniske anlegg, sa Nèmet.

I løpet av månedskifte april-mai vil folk kunne slippe inn for å se på ishallen og det vil bli åpnet for trening for ishockeyklubben.

Hallen vil være stengt om sommeren.

Tribune

Ishallen har en tribunekapasitet på 500 publikummere. Den har to damegarderober, to herregarderober og to mindre garderober for dommere. Dessuten er det rom for møtevirksomhet, kafè og kiosk.

Totalt har ishallen kostet 59,9 millioner kroner. Av disse har kulturdepartementet gitt åtte millioner kroner, fire millioner har de fått av spillemidler og det resterende står Tromsø kommune for.

Driften av det bygningsmessige og tekniske er lagt inn i kommunens budsjett. De har også nå gitt etterbevilning til driften av kultur og idrettsvirkshomheten i hallen på 900 000 kroner, slik at den totale driften av ishallen nå er sikret.

Kultur og idrettssjef Kåre Sørensen spår at ishockey vil bli stort i Tromsø. Han regner med at også andre klubber vil komme til.

– Når vi nå har fått en ishall så er det ikke bare ishockey som skal foregå, jeg regner med både kunstløpsklubb, isdans og curlingklubb etterhvert. Jeg ønsker også at folk i byen skal kunne holde hverandre i hånda mens de går her på isen til musikk. Vi vil også åpne for at barnehager og skoler skal kunne bruke ishallen på dagtid, sa Sørensen.

Også Tromsø ishockeyklubb var tilstede i ishallen i dag.

– Vi er veldig takknemlig for at kommunen har satset på denne hallen. Vi sover veldig dårlig om natta for vi gleder oss sånn til å gå på skøyter innendørs, sa styreleder i Tromsø Hockey Joe Michael Richard.