Gå til sidens hovedinnhold

Her er den store veivinneren i Nord-Norge

Artikkelen er over 8 år gammel

Nord-Norge får 60 prosent mer penger til investeringer på riksvegnettet enn i fjor. Den store vinneren er Nord-Troms.

FINNSNES (Nordlys): – Dette er veldig bra. Det var som forventet, men jeg er veldig fornøyd, sier ordfører Bjørn Inge Mo i Kåfjord etter at det i statsbudsjettet er satt av 50 millioner kroner til oppstart av det store rassikringsprosjektet på E6 fra Indre Nordnes til Skardalen.

Dermed kan arbeidet som omfatter bygging av en 8 kilometer lang tunnel gjennom Nordnesfjellet starte til høsten neste år.

– Vi har ikke mye å klage på i forhold til samferdsel hos oss, sier Mo.

Flere veiprosjekter

Til sammen er det satt av over en halv milliard kroner til investeringer i region Nord-Troms neste år. I tillegg til Nordnesprosjektet er det gitt 250 millioner kroner til tunnel og nye vei E6 over Sørkjosfjellet i Nordreisa, hvor det kan bli anleggsstart på denne siden av nyttår.

– Dette betyr at vi kjører på for fullt, sier regionvegsjef Torbjørn Naimak.

Videre er det gitt 170 mill. kr til arbeidet i Skibotndalen, og også noe til trafikksikkerhetstiltak i Skibotn. Til sluttfinansiering av midtrekkverk på E8 i Lavangsdalen er det gitt vel 70 mill.kr.

LES OGSÅ: Snart kan du kjøre rett gjennom her

Bra andel av kaka

Til sammen får Troms 591 mill.kr til investeringer på riksvegnettet, Finnmark får 522 mill.kr (mest til E6 ved for Alta) og Nordland 1.086 mill.kr (hvorav 520 mill.kr til Hålogalandsbrua). Totalt blir det 2,2 mrd.kr til Nord-Norge, noe som utgjør 18,8 prosent av landets totale investeringsbudsjett på riksveger, utenom det som finansieres med bompenger.

– Sett i forhold til folketall og trafikkmengde er dette bra saker. I forrige budsjett fikk vi 11 prosent, så dette er en klar opptrapping i vår del av landet. Vi er fornøyd med at såpass mange store anlegg er kommet i gang her nord, sier Torbjørn Naimak.

Kommentarer til denne saken