Her brenner brunosten ennå - tunnel holdes stengt

Sjåføren hadde ikke noen valgmuligheter da det begynte å brenne i hengeren. Bremsene låste seg helt, og han måtte koble den fra. Fortsatt brenner det i Brattlitunnelen.

Sjåføren hadde ikke noen valgmuligheter da det begynte å brenne i hengeren. Bremsene låste seg helt, og han måtte koble den fra. Fortsatt brenner det i Brattlitunnelen. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Brannen i Brattlitunnelen er fremdeles ikke slukket.

DEL

- Det brenner fremdeles, men intensiteten har avtatt, sier Svein Sommerseth, befalsvakt på Ofoten brann, til Fremover.

Brannen startet i hengeren - fullastet med brunost - på et vogntur på tur sørover i Brattlitunnelen torsdag kveld.

Tunnelen har vært stegnt siden, og Statens vegvesen regner med at det vil vedvare i minst to-tre uker.

Mye energi

- Brunost brenner godt. Både brunosten og skapet på hengeren brenner ennå. Det er mye fett i brunost, og dermed mye brannenergi, konstaterer Sommerseth.

I helgen har brannvesenet holdt vakt på stedet, men ikke gjort noen forsøk på å gå inn i tunnelen fordi det er for farlig.

Selv om brannen har avtatt, kan brannvesenet fremdeles ikke gå inn i tunnelen. Det skyldes både giftige gasser og fare for at det skal falle stein ned fra taket.

Geolog kommer

Mandag kommer en geolog for å sjekke om varmen fra brannen har ført til sprekker i fjellet, og dermed fare for at det faller stein ned i tunnelen.

Det forteller avdelingsdirektør, Geir Jørgensen, i Midtre Hålogaland vegavdeling til Fremover.

- Geologen må sjekke om det er trygt å gå inn i tunnelen. Vi får håpe at det er mulig å bevege seg gradvis innover sammen med brannvesenet, sier han. S

Artikkeltags