Hele kommunen går til aksjon for å redde Monica

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Hele Lyngen skal nå mobiliseres for å sikre at Monica Eriksen får mulighet til livreddende behandling i Tyskland.

LES OGSÅ: Kreftsyke Monica hadde gitt opp håpet. Så oppdaget hun noe på Facebook

Det skjer fredag og lørdag med både konsert, underholdning, auksjon, loppemarked og kafedrift.

-Vi har enorm respons fra hele befolkningen i Lyngen kommune både når det gjelder gjenstander til auksjonen og loppemarkedet og ikke minst pengemangelen, sier Peggy Halvorsen til Nordlys.

Hun var den som dro i gang pengeinnsamlingen da det ble kjent at norske sykehus hadde ikke kunne fjerne den store svulsten alenemoren med tre barn hadde fått i hjernen. Nå er håpet at universitetsklinikken i Heidelberg i Tyskland kan gi henne et nytt livshåp. Der har de anskaffet en strålemaskin som med millimeters nøyaktighet kan fjerne svulster i hjernen.

LES MER: Da helse-Norge ikke kunne hjelpe trebarnsmoren Monica, samlet bygda inn 100.000 kroner

-Vi har til nå fått inn hele 141 000 kroner på kontoen til denne behandlingsreisen, sier Peggy Halvorsen. Det betyr nesten tre turer til Heidelberg for Monica og hennes ledsager. Vi håper med aksjonen kan sikre at vi får inn nok penger til kanskje fire turer, sier en optimistisk Peggy Halvorsen.

Konsert med Jardar

Det starter fredag kveld når Jardar Johansen skal holde konsert på Solhov der inntekten går til Monicas behandlingsreise.

-En fantastisk gest fra Jardar som har et veldig tett program utover høsten og vinteren, sier Peggy Halvorsen.

- «Aktiv ferie og fritid», et prosjekt som er tiltenkt barn og ungdommer i Lyngen, tok selv initiativet til dette arrangementet på Solhov. Allerede da saken om Monika Eriksen ble kjent, sier Kåre Bjørnar Olsen i «Aktiv ferie og fritid».

Han skal være auksjonarius under arrangementet lørdag og understreker at både privatpersoner og bedrifter har gitt kunstverk til kunstauksjonen.

Initiativet fra «Aktiv ferie og fritid» viser at historien til Monica engasjerer folk i alle aldre. Monica har selv tre barn- den yngste jenta er bare 13 år. Det blir også anledning til å kjøpe kaffe, brus og kaker før og etter konserten. I tillegg blir det utlodning av kaker.

-Nesten halve Lyngens befolkning har hevet seg i kakebaking, ler Peggy Halvorsen.

Loppemarked

Tidlig lørdag formiddag er det stort loppemarked på Støa med massevis av gjenstander. Og rett innenfor Prix Coop-butikken er det også salg av kaffe og kaker. Seinere på dagen er det auksjon.

-Bilder, fotografier og tegninger har vi hengt på veggen på kafeen på Prix. Har finner vi blant annet tegning av Rolf Klaudiussen, akvarell av Laila Lanes, malerier av Øystein Digre og Kåre Sagen, for å nevne noen av gjenstander. Og ikke minst et veggteppe som er taksert til 10 000 kroner.

-Men også en rekke andre gjenstander skal auksjoneres. Blant annet har de som jakter på et val i Lenangsøya gikk 20 kilo elgkjøtt til auksjonen, sier en glad Peggy Halvorsen.

Monica Eriksen har nå fått oversatt papirene om hennes sykdom og behandling i Norge til tysk, og de blir nå sendt til universitetssykehuset i Heidelberg. Så nå venter hun bare på beskjeden derfra og er klar til å reise på dagen.

LES OGSÅ: Monicas kamp rørte hele Norge - nå har hun fått 115.000 kroner

Artikkeltags