Skedsmo Venstres leder Boye Bjerkholt reagerer kraftig på Tromsø-ordfører Arild Haugsbergs utspill om at "valget av Lillestrøm foran Bodø er en hån mot Nord-Norge", skriver Skedsmo Venstre i en pressemeling.

- Det er lov å være skuffet på vegne av landsdelen sin, men å gjøre Lillestrøm til hoggestabbe på den måten er direkte ufint. Lillestrøm leverte faktisk en meget bra søknad, og ble belønnet for det, sier Bjerkholt i meldingen.

Les også: Hausberg skuffet over fotballforbundet

Dette skriver Skedsmo Venstre: <- Det er trist å se slike reaksjoner når en liten by vinner frem mot alle odds. Ingen - bortsett fra oss selv - hadde troen på Lillestrøm. Men vi leverte på alle punkter - på stadion, på overnatting, på infrastruktur, på sikkerhet. EM-komitéen har gjort en fantastisk bra jobb, og det har gitt resultater. Derfor slo vi Bodø og Bergen, konstaterer Bjerkholt.

Han mener Haugsberg bør be om unnskyldning for det ufine angrepet på Lillestrøm og være voksen nok til å akseptere at det var de fire beste søknadene som gikk videre.

- Så må vi samle oss igjen, for det er nå jobben virkelig begynner. Et samlet Fotball-Norge må stå bak den norsk-svenske søknaden om vi skal lykkes i kamp mot fotballstormakter som Frankrike, Italia og Tyrkia, sier Bjerkholt, før han avslutter:

- Bodø nådde ikke opp i konkurransen om å arrangere kamper under EM, men fotball-EM er mye, mye mer enn bare det som foregår på stadion. Fotball-EM blir en folkefest for hele landet! Om den norsk-svenske søknaden lykkes, vil også Bodø og Tromsø få merke at det er fotball-EM i Norge!>

Dette skrev Hausberg

Tromsø ordfører Arild Hausberg er sterkt kritisk til at Norges Fotballforbund sa nei til å la Bodø være søkerby til EM i fotball. Den ferierende ordføreren skriver blant annet dette om torsdagens avgjørelse.

«Nord-Norge passet heller ikke denne gang inn i den sørnorsk-orienterte tankegangen. Det produseres motargumenter for å få til et nei, Bodø passet ikke inn. NFF evner ikke å se på de tilleggsdimensjoner det er for Bodø og landsdelen å være EM-by i 6 år. Det NFF ser som problematisk, vil Bodø løse på beste måte, det er jeg helt overbevist om. Dette er Martinsenutvalget II. Hvorfor fikk ikke Bodø disse betenkelighetene tidligere slik at mer grundig kvalitetssikring kunne gitt positive svar på NFFs bekymringer?» skriver han.

Hvis idretts-Norge hadde hatt mot og evne til å legge et nytt og spennende moment i sin søknad, ville Bodø vært en nydelig blomst i buketten. Fotballinteresserte folk fra hele landsdelen og fra mange andre deler av Europa ville reist til Bodø med fly, båt, tog, bil, sykkel og fylt opp hvert ledige sete, og TV-bildene av en landsdel av hengslene ville gått Europa rundt. Nå går Europa glipp av en arena i spektakulære omgivelser, landsdelen mister en flott profileringsmulighet gjennom mange år fram til 2016. Og kan noen vennligst fortelle hvilket spennings- og spektakulært punkt Lillestrøm befinner seg på? Lillestrøm foran Bodø er det mest frekke i NFF sitt valg, en hån mot landsdelen i nord.

Nord-Norge har bare ett siktepunkt framover; den dagen idrettens høyeste organer velger helt nye og fordomsfrie styremedlemmer i sine sentrale styrer