Gå til sidens hovedinnhold

- Har kjørt her i 29 år - veien har aldri vært verre

Artikkelen er over 7 år gammel

Nils-Gunnars humpete arbeidsplass.

I 29 år har Nils-Gunnar Johansen kjørt skolebarna fra Furudalen til Hamnvåg skole. Johansen bruker sin egen buss i transporten av skolebarna. Totalt er det 23 kilometer en vei over fylkesvei 283 fylkesvei 184 før barna er på skolen. Det betyr at skolebarna må sitte og humpe opp og ned på bussen 46 kilometer hver dag, mens for sjåføren selv blir det dobbelte i og med at han også kjører bussen hjem etter å ha fått barna på skolen.

Veien blir verre og verre

– Veien er mildt sagt elendig, og den blir bare verre og verre for hvert år, og veien er dårlig stort sett hele året. Jeg registrer jo at veikvaliteten er blitt dårligere og dårligere, naturlig nok på en vei som det brukes minimalt med vedlikeholdsmidler på.

– Det er reint for jævlig at vi skal slite med en slik vei nær sagt i flere tiår. En ting er jo at ungene ikke har det godt når bussen plutselige skvetter i lufta hvis jeg er litt tøff på gassen av og til. Men for meg selv kjenner jeg det rett og slett på kroppen med å måtte kjøre på en slik elendig vei i årevis.

– På en del av strekningen kan jeg ikke holde større fart enn 30 kilometer i timen, til tross for at veien skiltet med 80 kilometer. Heldigvis kjenner jeg jo hver minste meter av veien, og vet hvor jeg må være forsiktig. Jeg lurer jo på hvordan det går når folk som er mindre kjent kommer kjørende her.

Gitt opp

Lærer Tor Bergum ved Hamnvåg skole sier at han tror det er kommet til et punkt hvor de rett og slett har gitt opp å klage på veien. De har rett og slett ikke tro på at det nytter.

Seint i går ettermiddag fikk Nordlys tak i prosjektleder Knut Øvervoll i Statens vegvesen som har det overordnede ansvaret for drift og vedlikehold. Han kunne i går ikke si noe om hvilke planer som eventuelt foreligger for de to fylkesveiene i Balsfjord. Han oppfordrer folk som har ting å utsette på veiene å ta kontakt med 175, veitrafikksentralen i Mosjøen.

– Der blir klagene registrert, og i de fleste tilfellene oversendt til entreprenøren som har ansvarer for det aktuelle området, sier Øvervoll.

Kommentarer til denne saken