Har evakuert flytårn etter orkan i kastene

EVAKUERTE FLYTÅRNET: Det er lørdagsformiddag målt over orkanstyrke på flyplassen i Hammerfest, ifølge lufthavnsjefen her. Foto: Bjørn Egil Jakobsen

EVAKUERTE FLYTÅRNET: Det er lørdagsformiddag målt over orkanstyrke på flyplassen i Hammerfest, ifølge lufthavnsjefen her. Foto: Bjørn Egil Jakobsen

Artikkelen er over 5 år gammel

Er målt over orkanstyrke i kastene lørdag.

DEL

- På fjellet her har vi målt på det meste 75 knop i kastene. Nede ved flyplassen 64 knop. Så vi har nettopp valgt å trekke vakta ut fra tårnet, sier lufthavnsjef Trond Langedahl ved Hammerfest flyplass til Finnmark Dagblad.

Det blåser sørlig/sørøstlig vind, og alt av fly- og helikoptertrafikk er for lengst satt på bakken.

Bakketjenesten i full beredskap

- Det er ikke ofte det er så dårlig vær at vi må evakuere flytårnet, medgir lufthavnsjefen, men opplyser at bakketjenesten er i full beredskap.

- Vi holder på å bygge ny hangar på flyplassen. Her har vi mannskaper som sørger for sikring av bygg og utstyr, og vi driver på med banepreparering, selv om det blåser slik, forklarer han.

For selv om det største problemet akkurat nå er vinden, så kan også de skiftende værforholdene skape problemer.

Brått skiftende værforhold

- Det hagler, er mildt, fryser på, og så blir det issvuller på rullebanen. For å unngå det, og for å kunne være klar til å åpne flyplassen straks værforholdene bedrer seg, må vi kontinuerlig preparere rullebanen, sier lufthavnsjefen, som selv skulle over Sennaland i dag.

- Veiene er stengt, og det blåser nok godt innover land flere steder her i Finnmark vil jeg tro, sier Langedahl, som foreløpig har fått rapporter om at vinden vil roe seg rundt middagstider.

- Jeg ville ikke gått i båt heller akkurat nå, fastslår lufthavnsjefen.

Hvordan er uværet der du er? Send oss bilder og informasjon til nett@nordlys.no. Tips mottas også på 77610500.

Artikkeltags