Gå til sidens hovedinnhold

- Han var en høyt skattet medarbeider, kollega og venn

Artikkelen er over 7 år gammel

Nordlys-journalist og musiker Morten Rydland Høyning (32) omkom mandag.

Like etter klokken 11.30 tirsdag friga politiet navnet etter den tragiske MC-ulykken på Håpet i Tromsø mandag ettermiddag.

Det var Morten Rydland Høyning (32), til daglig journalist i Nordlys, som omkom i ulykken.

Han var opprinnelig fra Bleik på Andøya, men var bosatt i Tromsø.

Kjent i musikkmiljøet

I tillegg til jobben som journalist, var Høyning kjent i Norges musikkmiljø - særlig som trommis i bandet Taliban Airways.

Han hadde også lang fartstid som journalist. Foruten Nordlys har han også jobbet i Dagbladet og musikkmagasinet Metal Hammer. Høyning var også sentral i Rock mot rus-arrangementet på Andøya.

Alle ansatte i Nordlys var tirsdag morgen samlet for å bearbeide sorgen og tapet av en kjær kollega. Dødsfallet ble formidlet av sjefredaktør Anders Opdahl, som selv ble informert om det tragiske utfallet sent mandag kveld.

- Utrolig trist dag

– Dette er en utrolig trist dag, og vi har brukt morgentimene til å snakke om dette i fellesskap. Morten var en høyt skattet medarbeider, kollega og venn for alle oss på Nordlys-huset. Våre tanker og dypeste medfølelse går nå til Mortens nærmeste, sier Opdahl.

Ulykka skjedde på et avstengt område i Alkeveien, under kjøreopplæring for motorsykkel.

Under øvelseskjøring med kjegler, skal Høyning ifølge politiet veltet på motorsykkelen. Det ble igangsatt gjenopplivningsforsøk umiddelbart, men livet hans sto ikke til å redde.

Han ble erklært død på stedet.

- Trente på bremseteknikk

Tirsdag opplyser Hans Martin Moen, fungerende leder for etterforskningsseksjonen i Troms politidistrikt, at de ennå ikke har brakt på det rene hva som forårsaket dødsulykken.

- Etter det vi har fått opplyst, skjedde ulykken under øvelse på bremseteknikk. Men hva som har forårsaket dette direkte, er det for tidlig å si noe om, sier Moen til Nordlys.

Avdøde skal nå undersøkes nærmere for å fastsette dødsårsaken. Også motorsykkelen vil bli gjenstand for nærmere, tekniske undersøkelser.

Foreløpig har politiet kun ett vitne til hendelsen, kjørelæreren som var sammen med Høyning på stedet.

- Men dersom andre tilfeldigvis har sett noe, er det interessant for oss at de melder seg til politiet, sier Moen.

ATL: - Ikke skjedd før

Til iTromsø sier Rolf Gregersen, administrasjonssjef i Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund (ATL), at han ikke er kjent med tidligere ulykker der elever har omkommet i forbindelse med øvelseskjøring.

- På 80-tallet døde en trafikklærer under bilopplæring i Stavanger-området. Men vi kan ikke per nå se at det har vært noen lignende ulykke som hendelsen i Tromsø i går ettermiddag, sier Gregersen til avisen.

Ifølge iTromsø vil ATL nå følge opp ulykken.