Gå til sidens hovedinnhold

Han leier kun ut til folk med husdyr

Artikkelen er over 7 år gammel

Denne leiligheten blir ikke stående tom lenge.

Svein-Roger Johnsen (31) fra Tromsø er ikke som andre utleiere. Han vil aller helst ha leietakere MED husdyr til leiligheten i Hansjordnesbukta i Tromsø.

Det var natt til mandag at han la ut annonsen - blant annet på Dyrebeskyttelsens Facebook-side. Responsen har ikke uteblitt.

Stor interesse

- Nei, mailboksen er ikke tom, for å si det sånn. Jeg har vel fått rundt 200 "likes" og rundt 20 henvendelser.

- Så leiligheten blir ikke stående tom lenge?

- Nei, den kommer til å gå rimelig fort. Det er ingen fare for det.

Han har selv erfaring med hvor vanskelig det er å komme seg inn på leiemarkedet i Tromsø - selv uten husdyr. Har du hund eller katt i tillegg, er du bortimot sjanseløs.

- Jeg har sett meg lei på at de med husdyr ikke får leie. Har du husdyr, havner du nederst i bøtta til utleierne. Jeg har jobbet litt som sjåfør for Dyrebeskyttelsen og har hentet mange hunder og katter fra folk som må gi bort dyrene sine fordi de ikke har noen plass å bo. Det er tragisk, sier Johnsen.

LES OGSÅ: Deborah fikk "no way" til svar

Har ansvar

Johnsen har selv hund (og er dessuten fosterpappa for en katt) og håper at fremtidige leietakere kan være med på å holde hunden hans med litt mer selskap.

- Jeg har kanskje en liten baktankle med det, det er litt synd på ham som må være alene hjemme åtte timer hver dag, han er en trivelig kar, så det hadde jo vært fint med litt selskap for ham også. Men det er ikke noe krav, sier Johnsen.

- Hva tenker du om de som ikke vil leie ut til folk med husdyr?

- Jeg kan skjønne det hvis man har allergi. Det er klart at det sliter litt mer på leiligheten, men samtidig er man som leietaker ansvarlig for at leiligheten er i like gode stand som da man overtok.

Blant de som har vært i kontakt med ham, er det flere som er villig til å slå til på sokkelleiligheten usett.

Kommentarer til denne saken