Han gir bort penger på gata

OVERSETT: Det er få som tar seg tid til å lese på skiltet til Eirik F. Kalsås.

OVERSETT: Det er få som tar seg tid til å lese på skiltet til Eirik F. Kalsås. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Forsøker med omvendt tigging.

DEL

Tromsøstudenten Eirik Fagerheim Kalsås velger å gjøre et litt unaturlig stunt som en kommentar til tiggerdebatten i Norge.

Hittil har han satt seg ned på gata i Tromsø, Oslo og Newcastle. På en lapp fremfor seg ber han folk ta penger fra koppen hans.

- Det er et forsøk på å snu på mynten, snu situasjonen for å se hva som skjer, forteller Kalsås.

Ulik respons

Han har sagt seg lei av at tiggerne svartmales. Om det blir ulovlig å sitte på gaten og be om penger, så mister folket også muligheten til å gi penger til tiggerne, mener han.

Om budskapet kommer frem som ønsket er uvisst, men folk har oppført seg ulikt i de tre byene.

- I Tromsø var det 50/50 av folk som tok penger, og de som gav. I Newcastle gav de fleste, mens i Oslo var det én som tok. Hun la pengene opp i koppen til en tigger som satt bortenfor, forteller Kalsås.

Kunstprosjekt

Stuntet, som blir filmet med et kamera på andre siden av gaten, skal brukes i et prosjekt på Akademiet for samtidskunst i Tromsø.

- De fleste går raskt forbi uten å se på meg, men noen viser interesse og lurer på hvorfor jeg gjør dette. Jeg kommer til å fortsette i flere andre byer, opplyser tredjeårsstudenten, som i sommer inviterte til grillfest sammen med romfolket under Sandessundbrua i Tromsø.

Artikkeltags