Han danket ut over 300 andre om å bli isbjørnvakt

FORNØYD: Andreas Eriksson (46) er storfornøyd over å ha kapret jobben som isbjørnvakt på Svalbard. Førstkommende mandag starter han i jobben.

FORNØYD: Andreas Eriksson (46) er storfornøyd over å ha kapret jobben som isbjørnvakt på Svalbard. Førstkommende mandag starter han i jobben. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Han trakk det lengste strået, nå blir svenske Andreas Eriksson (46) isbjørnvakt på Svalbard.

DEL

Tidligere i år skrev Nordlys om den voldsomme responsen på sommerjobben som isbjørnvakt på Svalbard. Sysselmannen på Svalbard fikk nemlig inn over 300 søknader fra folk som ønsket å tilbringe tre uker av sommerferien i engasjementet som isbjørnvakt.

Enorm pågang

- Det var en enorm pågang av søkere, men mange ble fort diskvalifisert ettersom de ikke oppfylte de kvalifikasjonene vi ønsket oss, forteller Senior rådgiver kulturminnevern, Helge Solli til Nordlys.

Men heldigvis fantes det også mange godt kvalifiserte søkere i søknadsbunken. Og tilslutt falt det endelige valget på svenske Andreas Eriksson (46), som fra tidligere har erfaring med feltarbeid på Svalbard.

Kjempeglad

- Det var kjempestas, jeg er veldig takknemlig for at jeg fikk jobben, forteller en lykkelig Eriksson fra telefon på Svalbard.

Det er i forbindelse med dokumentasjon av kulturminner i Hornsundområdet på Svalbard at Sysselmannen søkte etter noen som vil ta et engasjement som isbjørnvakt. Eriksson er godt kjent med Svalbard, og har siden 2006 vært fastboende.

Ble bitt av basillen

- Jeg ble bitt av basillen. Egentlig skulle jeg bare bli i seks måneder, men jeg fikk blod på tann. Nå har jeg både samboer og to barn her oppe forteller, Eriksson.

Han ser frem til jobben som isbjørnvakt.

- Jeg håper vi får arbeide i ro og fred, men føler meg sikker på at vi kommer til å se isbjørnen. Hornsundområdet er kjent for mye isbjørn. Forhåpentligvis går alt bra, jeg skal i alle fall gjøre mitt ytterste for at det ikke skal skje noe dramatisk, forsikrer Eriksson.

Artikkeltags