Gutten (4) viser tegn til bedring

FALT 37 METER: Det var herfra den fire år gamle gutten falt i sjøen etter å ha blitt påkjørt av en personbil. Gutten falt ned 37 meter. Han ble fraktet til Universitetssykehuset Nord-Norge etter ulykka.

FALT 37 METER: Det var herfra den fire år gamle gutten falt i sjøen etter å ha blitt påkjørt av en personbil. Gutten falt ned 37 meter. Han ble fraktet til Universitetssykehuset Nord-Norge etter ulykka. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

UNN om gutten fra Midt-Troms lørdag morgen: - Alvorlig, men stabil og tegn til bedring. Vet du noe? Tips oss!

DEL

Politiet fikk klokken 13.10 melding om at en fire år gammel gutt hadde blitt påkjørt på Risøyhamnbrua, av en personbil som kom i retning fra Andøya mot Hinnøya.

Gutten oppholdt seg på brua sammen med sin far, og skal ha kommet seg ut av farens kontroll. Deretter gikk han ut i veibanen og ble påkjørt av personbilen.

LES OGSÅ: - Det skulle ikke være mulig å overleve noe slikt

Fra Midt-Troms

– Gutten ble i sammenstøtet med bilen kastet over rekkverket omtrent midt på brua, som måler 37 meter fra hvor gutten falt fra og ned i havet, sier operasjonsleder ved Midtre Hålogaland politidistrikt, Tom Johannessen.

Klokken 09.15 lørdag morgen opplyser kommunikasjonssjef Hilde Pettersen ved UNN at guttens tilstand er alvorlig, men stabil.

– Samtidig viser han tegn til bedring. Det kan vi si på et generelt grunnlag, sier hun til Nordlys.

Hun vil ikke komme med ytterligere kommentarer om tilstanden.

- Vi ønsker ikke å si noe om skadeomfanget, sier Pettersen.

Politiet opplyser om at guttens familie hører hjemme i Midt-Troms.

Faren tok ansvar

Politi, ambulanse, redningshelikopter, og to båter, en av dem en gummibåt fra Kystverket, kom raskt til stedet etter at faren selv hadde tatt kontakt.

Faren hadde også en båt tilgjengelig i nærheten. Med den fikk han kjapt tak i gutten sin, før han leverte han videre til ambulansepersonell.

– Faren fant gutten i vannet i bevisst tilstand. Deretter tok han vare på gutten til redningshelikopteret raskt ankom stedet, sier Johannessen.

Redningspersonellet tok hånd om gutten før de fløy han til UNN.

Føreren av bilen skal ha opptrådt helt etter boka, etter at gutten ble påkjørt og kastet ut fra brua, forteller Johannessen.

Gutten ankom sykehuset i 15.45-tiden, og fikk straks behandling av traumepersonalet til UNN.

LES OGSÅ: - Det skulle ikke være mulig å overleve noe slikt

Kvinne og mann

Det var en kvinne som kjørte personbilen som traff fireåringen. Med seg i bilen hadde hun en mann. Johannessen sier at de to personene fikk tilbud om krisehjelp på stedet, samt oppfølging i ettertid.

– Det er fort at man glemmer føreren av bilen i en slik situasjon. Hun oppførte seg akkurat slik hun skal. Hun ble på stedet, og ventet på politi og redningsmannskaper etter at ulykken inntraff, forteller operasjonsleder Johannessen.

Politiet har foretatt oppmåling, undersøkelser og vitneavhør på stedet og vil etterforske trafikkulykken videre.

Bisto med logistikk

Øyvind Aadde, redningsleder ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge, opplyser at de fikk melding om ulykken klokken 13.08.

Klokken 14.20 var et Sea King redningshelikopter på plass på ved Risøyhamnbrua. Det fraktet den skadde gutten til Tromsø, og landet ved UNN klokken 15.45.

– Vi har kun bistått med logistikk i denne saken, sier Aadde.

Nordlys har snakket med flere beboere i området som sier at de først ble oppmerksom på ulykken da ambulanse og helikopter ankom stedet.

Tromsømann i området

Tromsø-bosatte Stig Karoliussen var på besøk hos sin far på Andøya da ulykken skjedde.

– Vi oppdaget at noe hadde skjedd da helikopteret kom. Da vi kom til stedet hadde ambulansen allerede hentet gutten, sier Karoliussen.

Han er forferdet over ulykken.

– Jeg håper for all pris at det går bra med gutten.

Tips Oss
TLF 77610500 SMS/MMS 2470 kode NORDLYS Epost tips@nordlys.no

Artikkeltags