Politiet bekreftet søndag at en fire år gammel gutt ble påkjørt av en bil under aking i bygda Trollvik i Kåfjord kommune. Ulykken skal ha skjedd like etter kl 11.00 søndag formiddag.

Politiet fikk melding om hendelsen kl 11.21.

Like før klokka 21.00 døde den fire år gamle gutten.

Krisehjelp

Gutten ankom UNN i Tromsø klokken 13.17 med ambulansehelikopter.

- Gutten var skadd, men i live da han ble sendt herfra og til UNN, bekrefter vakthavende lege i Kåfjord Yuwar Zaidi til Nordlys.

- De involverte, både fører av ulykkesbilen og pårørende, får nå krisehjelp, sier Zaidi.

Gutten ble ført inn til sykehuset på båre.

Like etter klokken 21.00 søndag kveld bekrefter informasjonsvakta på UNN, Marit Einejord, at barnet døde av skadene etter påkjørselen.

Ulykken skjedde like sør for kommunesenteret Olderdalen i Kåfjord kommune, på en rolig sidevei til E6.

Etter det Nordlys erfarer skal moren til gutten ha blitt tatt vare på av ambulansepersonell på stedet.

- En tragedie

Bygda Trollvik hvor ulykken skjedde søndag formiddag, ligger mellom Birtavarre og Olderdalen i Kåfjord kommune og har i overkant av 40 innbyggere.

Da Nordlys var på stedet søndag ettermiddag var det mørkt, stille og helt folketomt i gata som går igjennom den vesle bygda. Bare små spor i snøen avslører hvor den dramatiske hendelsen fant sted tidligere på dagen.

- Det er ei lita grend hvor alle kjenner alle. Ulykken er en tragedie som rammer et lite samfunn, og det er klart at det blir ekstremt siden det er så små forhold, forteller en tydelig preget rådmann i Kåfjord kommune, Einar Pedersen, til Nordlys.

Han betegner ulykken som et stort sjokk for hele kommunen.

- Dette er noen som berører alle i kommunen vår, sier han, som i det lengste håpet at det ville gå bra med guttungen.

- Ekstra vondt

Like etter klokken 21.00 fikk bygda beskjed om at gutten var omkommet.

- Ei slik alvorlig ulykke rammer et lite lokalsamfunn hardt. Når man så i ettertid får melding om dødelig utfall er det ekstra vondt, sier Pedersen.

Nordlys møtte rådmannen og psykiatrisk sykepleier Ruth Steinnes på helsesenteret i Birtavarre. Steinnes er en del av et kommunalt kriseteam som ble stablet på beina like etter den fatale ulykken. I tillegg til henne består det av kommunelege 1, prest og helsesøster.

- Alle de involverte har fått tilbud om hjelp av kommunen, forteller Steinnes, som ikke ønsker å kommentere hvilken av de berørte familiene som har mottatt hjelp.

- Det har blitt uttrykket takknemlighet for tilbudet, og alle vil bli fulgt opp i løpet av uka. Kriseteamet er utrolig viktig i en sånn situasjon, legger Pedersen til.

Ordføreren i kommunen, Bjørn Inge Mo, var på reise i Sverige da han mottok melding om ulykken.

- Det er en forferdelig situasjon for alle involverte og vi må bare krysse fingrene for at det går bra, sa Mo over telefon tidligere på kvelden søndag før dødsbudskapet kom.

Hendelsesforløpet klart

Politiet har avsluttet de tekniske undersøkelsene der den fire år gamle gutten ble påkjørt.

- Nå gjenstår den taktiske undersøkelsene, sier operasjonsleder Rune Nilsen ved Tromsø politistasjon.

Politiet har også avhørt den 56 år gamle sjåføren som skal ha vært involvert i ulykka.

- Omstendighetene rundt ulykka er klarlagt, men det gjenstår ennå noen vurderinger i forhold til de involverte partene, sier Nilsen.