Gullfunn stopper rådhusbyggingen

Artikkelen er over 17 år gammel

Kritikerne av det nye rådhuskvartalet i Tromsø har fått hjelp fra uventet hold; et gullfunn stopper nå hele utbyggingen inntil videre.

DEL

– Dette kom svært ubeleilig, sier ordfører Herman Kristoffersen, som frykter store ekstrakostnader som følge av byggestoppen.

I verste fall kan det gå måneder før arbeidet kan gjenopptas.

Lukket møte

Ordføreren informerte formannskapet i et lukket møte i går om den siste utviklingen i rådhussaken. Kommunepolitikerne trodde knapt det de hørte.

Det var sist fredag at svaret på stein-analysene kom. Prøvene, foretatt av et anerkjent gullprøvelaboratorium i Canada, påviste betydelige spor av det edle metallet. Grensen for drivbarhet er fire gram per tonn stein. Den foreløpige analysen fra rådhustomta viser opp mot 30 gram per tonn.

Gullåre i byen?

– Dette er et usedvanlig interessant funn, og ikke helt uventet i og med at vi befinner oss i de samme geologiske lagene som gullforekomstene på Ringvassøya, sier professor i mineralogi Erling Ravna ved Universitetet i Tromsø.

Han karakteriserer funnet i rådhustomta som en rik forekomst.

Ravna vil i dag selv foreta undersøkelser i tomta, sammen med 12 geologistudenter.

– Dette er en krevende jobb, så vi trenger hjelp. Alle som har interesse for geologi kan møte i rådhustomta klokka 10. Folk som allerede har gjort interessante funn ved det gamle rådhuset, kan levere inn steinprøver for analyse, sier Ravna.

Artikkeltags