- Jeg legger meg fullstendig langflat. Dette var en juniortabbe, sier Bondevik selv.

Det var i onsdagens kommunestyre at Bondevik kjente naturen kalle like før det skulle stemmes over opprettingen av kommunale graffitivegger.

Det var opposisjonen, med Miljøpartiet de Grønne i spissen, som foreslo at kommunen skulle etablere lovlige graffitivegger i Tromsø.

Selv om det borgerlige byrådet ikke vil ha kommunale graffitivegger, fikk de uventet motbør fra sine egne i kommunestyret. Begge Venstres representanter og to av Høyres representanter stemte mot sitt eget byråd. Dermed var det duket for et sjeldent nederlag for byrådet i kommunestyret, med èn stemmes overvekt.

Gikk på do

Men: Stein-Gunnar Bondevik var ikke i kommunestyresalen, og fikk dermed ikke stemme. Da ble stemmeresultatet 21-21, og ordførerens dobbeltstemme stanset graffitiveggen.

- Jeg fikk en telefon, og gikk ut av salen. Deretter måtte jeg på toalettet. Det var en juniortabbe, gjentar Bondevik.

Skuffet

Miljøpartiet de Grønnes Brynmor Evans var skuffet.

- Hva skal man si? Det er trist at Arbeiderpartiet ikke makter å holde styr på egne representanter. Men Bondevik har beklaget. Nå må vi se fremover, sier Evans, glad for at saken i alle fall er satt på dagsorden.

- Og selv om vi ikke fikk vedtak om etablering av graffitivegger i denne omgang, har vi i alle fall maktet å få graffiti inn i kommunens kunstplan. Det er også viktig, sier Evans.

Aps gruppeleder Kristin Røymo hadde følgende kommentar til Bondeviks toalettbesøk:

- Dette er helt uakspetabelt, sier hun.