Gøy på landet!

Artikkelen er over 14 år gammel

Ingen tvil om at det må være gøy å bo på landet, for nå flytter stadig flere byfolk til bygda Laksvatn.

DEL

– Her er det kjempefint å bo, for her kan vi kjøre så mye motorsykkel og skuter vi vil, gliser Morten Andreas Hansen og Vidar Remi Knutsen til Nordlys, før de tilføyer; – Men bare på inngjerdet område altså.

Ungdomsskoleelevene Morten Andreas og Vidar Remi har begge tidligere bodd i byen, men setter nå stor pris på friheten de har i Laksvatn:

– Det er bedre her enn i byen, mener Morten, for her er så masse å gjøre og god plass.

Oppvekstvilkår

Laksvatn er ei lita bygd i Balsfjord kommune som nå opplever en viss tilflytting av folk som vil forlate bylivet til fordel for landet.

Etter ti år i Kroken bydel i Tromsø, tok Jan og Britt Elin Indrevoll valget for tre år siden. Og de har ikke angret:

– Nærheten til byen, hvor vi har jobbene våre, gjorde Laksvatn attraktiv. Det tar bare 45 minutter å kjøre til byen, og da slipper man alle køer.

– Men det viktigste er ungene. De skal ha en trygg oppvekst. Trivsel og sikkerhet har vi lagt stor vekt på – og her finner vi begge deler, sier ekteparet Indrevoll.

Tomter

Kjøper man hus eller tomt i Laksvatn betaler man omtrent halvparten av prisene på Tromsøya.

– Det gir oss større økonomisk frihet, sier Jan Indrevoll, som visstnok har en av de fineste utsiktstomtene i hele Laksvatn.

En utsiktstomt har også Geir Larsen og Kirsten Nilsen kjøpt, i det nye boligfeltet, Simonbakken boligfelt, der de selv har reist grunnmuren:

– Laksvatn er så flott, særlig for de friluftsinteresserte, sier Geir Larsen, – og nå har det endelig blitt åpnet opp for boligbygging her i dette feltet.

Optimistisk

Og i det attraktive Simonbakken boligfelt, skal hele 14 boliger legges ut for salg. Polarstjerna eiendom, som står bak boligprosjektet er svært optimistisk:

– Etterspørselen har vært stor, og vi har allerede solgt en tomt, før vi i det hele tatt har annonsert tilbudet, sier daglig leder Torstein Nordby. Han har stor tro på at Laksvatn kan bli byfolkets neste tilflyttingsområde:

– Nærheten til både Tromsø og Nordkjosbotn, trygge oppvekstvilkår, friluftsmulighetene og de lave prisene gjør Laksvatn attraktiv, mener Nordby.

Og nå gjør bygda seg klar til å dele den gode plassen med enda flere.

Artikkeltags